IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на оризовата вода за красотата

27 октомври 2014 11 30

Какви са те и как да ги използваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Водата, в която се е варил ориз, се използва векове наред от жените в Азия заради способността да възстановява кожата и косата.

Продуктът е чудесен заместител на тоника за лице и маската за след баня. Възстановяващите свойства се дължат на множеството витамини и минерали, които съживяват естествения блясък на кожата и косата.

Оризовата вода е широко разпространена в козметичната индустрия като основна съставка в множество продукти за кожата.

Предлагаме ви лесен начин да извлечете всички ползи от оризовата вода.

Ще ви бъдат необходими:

Половин чаша ориз

Вода

Чаша с капак

Вземете половин чаша с ориз и я напълнете с вода. Оставете го да се накисне за няколко минути, докато водата не добие мътен оттенък. Използвайте чист ориз, защото той не съдържа различни видове пестициди и торове, и ще има по-ефективно действие върху кожата. Ако смятате, че оризът не е чист, повторете накисването в чиста вода.

Това е вашият оризов тоник за коса и може да се използва по същия начин, по който и продуктът от аптеката.

Съхранението на продукта става в хладилник за не повече от 4-5 дни.

Почистете лицето си и след това намокрете памучен тампон с оризовата вода. Почистете цялото лице с него. Това ще стегне порите и мигновено кожата ви ще се сдобие с блясък.

Оризовата вода се смята и за добър заместител на стандартния балсам за коса.

След като сте измили с шампоан, изплакнете с оризова вода, оставете да подейства няколко минути и изплакнете. Освен за красотата, оризовата вода е известна и със своето действие в организма. Тя осигурява енергия – свойство, дължащо се на високата концентрация на въглехидрати.

Незаменимите аминокиселини се съдържат в комбинация с витамини и хранителни вещества, което превръща оризовата вода в чудесен естествен снабдител на важни за организма елементи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари