IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на дървения гребен пред четката за коса

28 октомври 2014 08 15

Ако все още не ги знаете, вижте тук

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Правилната селекция на инструмент за третиране на косата е обширна тема, която определено не трябва да бъде пренебрегвана.

За да се радвате на красива и здрава коса, трябва да сведете до минимум вредите, които нанасяте на косъма.

Ето защо сресването е необходимо да се извършва не само по правилен начин, но и с правилен инструмент.

Представяме предимствата на дървения гребен пред четката и защо да се спрете именно на него.

1. Пластмасовите и металните четки са изключително груби към скалпа. Разликата с дървените гребени е, че са меки и полирани. Третират значително по-леко и нежно кожата на главата, не създават синини и е много трудно да одраскат нежния скалп. Особено препоръчителни са за хора с чувствителна и раздразнителна кожа, както и за вече проявени инфекции и дори пърхот.

2. Дървените гребени предпазват косата от падане и предотвратяват нейното изсушаване, тъй като разнасят равномерно естествените масла. Себумът, произведен от скалпа, се разпределя по цялата дължина на косата и не позволява нейното омазняване.

3. За разлика от пластмасата, дървото не създава статично електричество, което може да повреди сериозно структурата на косъма и да доведе до суха и изтощена коса.

4. Дървените гребени са най-добри за дълга коса, тъй като равномерното разпределяне на отделения от скалпа себум, за който вече споменахме, допринася за лъскавата и бляскава цялостна визия на косата.

5. Този тип инструменти позволяват значително по-голямо разнообразие от красиви и креативни декорации. Това, от своя страна, ги превръща не само в добър козметичен помощник, но и в изключително красива вещ, която няма как да остане незабелязана.

5. Дървените гребени са често препоръчвани за употреба от дами с къдрава коса, тъй като е много по-вероятно да не развалят цялостната визия на къдриците. Нещо, което четката за коса със сигурност ще направи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари