IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съставките, от които имат нужда вашите ръце

7 ноември 2014 08 15

Следете за присъствието им в кремовете ви

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Без значение колко старателно се грижите за тялото си и неговото овлажняване, ръцете не трябва да бъдат пренебрегвани.

Цялостната грижа изисква особено внимание и проучване за това, което е най-подходящо и има най-ефективна полза в борбата със сухата и изтощена кожа.

За целта представяме съставките, които задължително трябва да прилагате върху ръцете си и препоръчваме да се придържате стриктно към ежедневните грижи.

Ретинол

Ретинолът ексфолира кожата и е сред първите помощници в борбата с тъмните пигментни петна. Подберете внимателно крема за ръце и се уверете, че в него има ретинол. Комбинацията на съставката с колкото се може повече витамини е изключително полезна и за кратко време ще ви сдобие с красива и нежна кожа на ръцете.

Силикони и овлажнители

Кремът за ръце със силикони и овлажнители ще омекоти кожата ви и ще създаде предпазен щит, който няма да позволи постигнатият ефект да отшуми за кратко време.

Желателно е да нанасяте този тип кремове поне три пъти на ден през студените зимни дни, за да се сдобиете с мека кожа, която не зависи от това колко пъти сте си измили ръцете през деня.

Слънцезащита

Кожата на ръцете е една от малкото зони, които са изложени на слънце във всеки един ден. Именно заради това не позволявайте нейното изгаряне и се погрижете предварително. Като превантивна мярка препоръчваме да се спрете на крем, който е с поне SPF 20 фактор.

Освен че няма как да изгорите, кремът ще предотврати навлизането на слънчеви лъчи и тяхното неблагоприятно влияние върху колагена и еластина в кожата – една от причините за поява на бръчки по ръцете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Sunny Girl ( преди 9 години )
Ако става въпрос за балсама за ръце на Flexitol, наистина качеството е невероятно. В този сезон за суха кожа не съм открила по- добро средство!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Iveto123 ( преди 9 години )
Този крем за какъв тип кожа е? През зимата кожата на ръцете ми е суха и понякога се напуква.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар