IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къдрава коса за обичане

25 ноември 2014 13 30

Защо да се радвате на своите букли?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мечтата на всяка жена с права коса е да създаде малко движение в своята прическа.

Оттук идва желанието да впрегнат всичките си усилия в присъединяването към отбора на къдравите дами. Те, от друга страна, инвестират често време и средства в най-различни алтернативни варианти, с които да внесат малко ред в непокорните си букли.

За да накараме къдравелките да погледнат по друг начин на своята естествено красива коса, предлагаме основните и най-важни причини, заради които трябва да бъдат щастливи, че са се родили къдрави.

1. Здравина на косата

Повечето къдрави коси, които се поддържат с елементарни усилия, са изключително здрави. Това е в следствие на приемането на косъма такъв, какъвто е. Веднъж харесате ли се къдрави, рядко ще прибягвате към различните преси и сешоари, и ще се радвате на значително по-здрава коса. Факт, който далеч не е за подценяване.

2. Помага да се сприятелите

Замислете се, тъй като къдравите коси не са едно от най-често срещаното явление, имате с една тема повече със своите „съмишленички“. Винаги можете да обмените допълнително съвети и дори продукти, което да повлияе положително на отношенията ви в социален план. Не се притеснявайте, ако искате да попитате нещо относно къдравата коса, рядко ще срещнете неразбиране по тази тема.

3. Къдравите коси са уникални

Всяка една малка къдричка е уникална сама по себе си със своята дължина и форма, и създава визия, която, нека бъдем реалисти, не се среща често. Дамите с права коса определено са мнозинство, което е едно истинско предимство за къдравата коса, тъй като е неизбежно да не се открои и забележи от околните. Като добавка към всичко това, можете да бъдете различни всеки ден, в зависимост от продуктите, които използвате.

4. Къдравите коси миришат добре

Да, звучи странно на първо четене, но това е съвсем реален факт. Структурата на къдриците спомага за задържането на ароматите в тях, което, респективно, ги прави много по-дълготрайни и лесни за усещане. Единственото, което трябва да направите, е да подберете козметиката си така, че да има хубав аромат. Подчертаваме, че използването на парфюм директно върху косата невинаги е добър вариант, тъй като може да изсуши косъма.

5. Без гребени и четки

Едно от най-големите предимства на къдравата коса, освен, че е красива – не са ви необходими нито четки за коса, нито гребени. Това е така, защото сресването може да разруши перфектните къдрици и да създаде ефект на разрошена коса... не в добрия смисъл на думата. Спестените средства от инструменти за коса можете да инвестирате в продукти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Валя ( преди 9 години )
Това за ресането е малко странно, аз губя много време точно в разресване, иначе се сплъстява. Какъв е този термо протектор, може ли малко повече инфо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Дара ( преди 9 години )
Да, потвърждавам за серията на Desert Essence, че е добра. Не съм използвала за къдрава коса, защото не ми се налага :) но от термо протектора им винаги си пръскам преди да се изсуша и така не ми се изтощава допълнително косата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Наталия ( преди 9 години )
Аз не мисля, че реално има продукти за къдрава, чуплива, права коса, моята е чуплива, и с каквото и да я мия, все е непокорна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Фани ( преди 9 години )
Радвам се на моите, защото са прекрасни :))) и не е чак толкова трудно къдриците ти да изглеждат добре, стига да намериш правилните продукти, с които да ги третираш, например серията на desert essence за къдравa коса е доста добър избор
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар