IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна розова вода

10 ноември 2014 11 39

Как да приготвим сами?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има нещо, в което наистина вярваме, то е, че естествените продукти са най-полезни за лицето, косата и тялото.

Най-добрият вариант е за всеки човек да извлече максимално ползите на флората в района, в който живее, и да ги въведе колкото се може повече в своето ежедневие, свързано с рутината за красота.

Българската роза е един от най-известните символи на страната ни и тематично ви представяме бърза и лесна рецепта за домашна розова вода.

Рецептата е изключително лесна и за нея ще ви бъдат необходими само две съставки.

2-3 свежи рози

дестилирана вода

Свалете внимателно розовите листа от дръжките и ги изплакнете. Много е важно да премахнете всички замърсявания, за да не попаднат в последствие върху лицето ви.

Поставете вече чистите листа в дълбок съд с дестилирана вода, която да е достатъчна като количество, че да ги покрие.

Прекалено многото вода ще разреди козметичния ви продукт и няма да е толкова ефективна. Покрийте съда и оставете сместа да ври на много слаб огън, докато листата се обезцветят.

Прецедете водата и прелейте в бутилка със спрей накрайник.

Ако искате розовата ви вода да има и тонизиращ ефект, смесете с няколко капки етерично масло или мента – така ще добиете и охлаждащ ефект.

Използвайте директно върху лицето колкото пъти поискате и след това вдишайте дълбоко, за да усетите свежестта на маслото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари