IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети против стареене за 20-годишни

10 ноември 2014 08 09

Какви навици е добре да изградим на тези години?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докато годините ни започват с цифрата 2 смятаме, че всичко ни е позволено, че тялото ни ще понесе малките грехове с храната и дори се заблуждаваме, че кожата ни няма да претърпи кой знае какви промени.

Истината обаче е съвсем друга.

Именно 20-те години са времето, в което трябва да започнете грижата против стареенето, за да задържите блясъка, еластичността и свежестта на своето лице.

Тъй като не можете да спрете процеса на стареене, предлагаме основните козметични навици, които да започнете да си налагате отсега, за да преминете през времето красиво.

Мислете за бъдещето

Най-добре е да се запитате от какво ще има нужда кожата ви след години. Верният отговор е: от допълнително колаген и еластин. За да се радвате на здрава и плътна кожа по-дълго време, акцентирайте върху ексфолиация в комбинация с приемане и прилагане на различни продукти с антиоксидантно действие.

Защита

Слънцезащитните продукти и тяхното използване са сред задължителните навици, които трябва да си наложите още докато сте на 20 години. Освен че няма да изгаряте, ще забавите процеса на стареене, който слънцето така умело ускорява. В крайна сметка, какво предпочитате – млада кожа или временен тен?

Храна

Както много пъти сме споменавали, правилното хранене се отразява както на тялото, така и на кожата, косата и ноктите. Разбираме, че похапването на вредни, но лесни за приготвяне храни ви се струва неособено голям грях, но истината е, че този начин на мислене не води до нищо добро. Заменете вредните продукти с плодове, зеленчуци, бобови растения и тялото ви ще се отблагодари за това.

Избягвайте посещението на солариум

... и дългите слънчеви бани. Знаем, че през дългите студени нощи сте си мечтали да сте на плажа с коктейл в ръка и, Боже, дойде и този дългоочакван момент. Това е чудесно, но много тъмната кожа, създадена от солариум далеч не е толкова естествена и носи само негативни последици. Склонни сме да ви простим плажните прегрешения, ако не са много крайни, но излагането на кожата на допълнително увреждане и опасни лъчи единствено ще ви накара да съжалявате след време.

Нови продукти

Кожата променя своите нужди и свойства с времето, и продуктите, които сте използвали като сте били в тийнейджърска възраст вече не са за вас. За да се грижите правилно за лицето си, консултирайте се със специалист относно продуктите, които трябва да смените и какви точно да бъдат те.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Натали ( преди 9 години )
ексфолиация в комбинация с ексфолиране!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар