IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бамбук в козметиката

12 ноември 2014 09 20

За какво е полезна тази съставка?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бамбукът е изключително използвана съставка в повечето козметични продукти напоследък.

Това се дължи на многобройните ползи, които той има както за тялото, така и за кожата, косата и ноктите.

Растението е едно от най-бързо растящите в света – необходими са му 24 часа за 10-20 см. Издръжлив като съставка, бамбукът е предпочитан и заради натуралното и естествено влияние върху кожата.

Обобщаваме основните причини, поради които да използвате бамбук във всеки един аспект на рутината ви за красота.

Грижа за косата

Бамбукът е известен като един от най-сигурните източници на блясък и сила за косата. Тайната е във високото съдържание на силициев диоксид – минерал, който има съществено значение за растежа и здравината на косата.

Добре е да закупувате козметика като лак за коса, шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти със съдържание на бамбук.

Грижа за кожата

Ситно смлян бамбук е предпочитана съставка за ексфолиант, тъй като освен, че почиства кожата, внася необходимите витамини и създава защитен хидратиращ слой, който задържа влагата. Богатото съдържание на антиоксиданти и укрепителни съставки са добър помощник в борбата срещу стареенето и по-конкретно в забавяне появата на бръчки.

Стягащите качества на бамбука са много полезни в почистващите препарати, тъй като освен, че ще се сдобиете с красива кожа, ще се радвате на стегнато и оформено лице.

Грим

Бамбукът има добро приложение и при инструментите за косата. Здравината и гъвкавостта на растението са широко използвани при изработката на четки за грим. Лесните за изработка удобни дръжкипомагат за създаването на перфектна визия с професионално нанасяне.

Освен това, все по-често можете да попаднете на гъби за баня, ексфолиращи ръкавици и четки от бамбук, които горещо препоръчваме.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари