IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасните козметични процедури и практики – част 1

18 ноември 2014 13 10

По-добре ги пропуснете

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Процедури на красотата... много добре звучат, наистина. За съжаление, не всички новопоявили се манипулации са реално безвредни за тялото и кожата ни.

Някои от тях носят истински риск от сериозни проблеми като зачервявания, раздразнена кожа, алергии и други проблеми от този тип.

Представяме ви козметичните процедури, които са по-скоро опасни и препоръчваме да не прибягвате до тях.

Солариум

Красивият шоколадов загар също има своята цена. И тук отново не говорим за паричната стойност. За всички е ясно, че този тип алтернативни варианти за тен са изключително вредни за кожата, тъй като преждевременно я състаряват и са сред причините за заболяване от рак на кожата.

Това ако не е достатъчна причина...

Споделяне на грим

Разбираме, че имате една такава приятелка, която ви е страшно близка и като сестра. Споделянето на различни дрехи и козметика е нещо като ритуал за вас, но искрено ви съветваме да спрете.

Единственият вариант да поделите козметичен продукт е ако го използвате с апликатор за еднократна употреба. В противен случай, можете лесно да размените микроби и инфекции, сред които конюнктивит и херпес.

Прекалена ексфолиация

Ексфолиацията е хубава процедура, защото премахва мъртвите клетки от кожата, почиства я и оставя усещане за свежест и красив вид. Прекаляването обаче може да направи кожата ви твърде чувствителна и да се „сдобиете“ с напукани капиляри.

Кола маска

Кола маската е добър вариант за обезкосмяване, тъй като премахва косъмчетата от корена. Отбелязваме, че това не е процедура, от която да се откажете, а по-скоро е добре да проучите преди да се възползвате.

Ако не попаднете на добър козметик, може да се наложи да се справяте със зачервявания, рани, изгаряния и дори инфекции.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари