IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неподозирани факти за дезодоранта – част 2

16 ноември 2014 08 10

Малки тайни с козметичния продукт

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Различните типове коса, очи и кожа изискват различни видове продукти, които да носят разнообразието на цветната палитра и ефектите.

Красотата в това да сме различни е именно нещото, което ни прави различни. Ако обаче има нещо общо между всички жени, това са универсалните продукти, от които те се възползват.

Сред челните позиции определено застава дезодорантът.

След като представихме първа част на неподозираните факти за козметичния продукт, идва време за останалите малки „тайни“, които да споделим с вас.

Свежест преди лягане

Нанесете дезодоранта си преди лягане, за да бъде максимално ефективен през деня. Докато спите, вероятността да се изпотите е значително по-малка, в сравнение с тази, ако сте физически активни.

Това позволява на съставките на дезодоранта да „свършат своята работа“ много по-ефективно и дълготрайно.

Алтернатива

Дезинфектантът за ръце може да бъде използван като алтернативен заместител на дезодоранта. Алкохолът в него убива бактериите под мишниците, които причиняват въпросната миризма.

Освен това, изсъхва значително бързо и няма да остави мокри петна по дрехите ви. Това е алтернативен вариант, който не е препоръчителен за постоянно използване, тъй като може да изсуши деликатната кожа в тези зони и да предизвика сърбеж и зачервяване.

Дезодорант... на краката

Ако приложите малко количество от продукта върху сухи крака преди да си легнете, ще избегнете неприятна миризма през следващия ден.

Без болка

Всички сме горди притежатели на поне един чифт изключително красиви и също толкова неудобни обувки.

Притискащата кожа и триенето са изключително некомфортни както по време, така и след носене. Използвайте дезодоранта, за да премахнете триенето и да облекчите болката.

Освен това, ако ви е трудно първоначалното обуване на даден чифт, можете да впръскате малко дезодорант, който да използвате като своеобразна „обувалка“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари