IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носим правилно тъмно червило?

15 ноември 2014 08 02

Без да правим погрешно впечатление

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

С всеки един сезон цветната палитра при червилата придобива все по-тъмни и наситени нюанси. Плавният преход между бледорозовото до патладжанено и нежно червено в тъмно бордо налага заменянето на блясъка с мат и необходимото повторно нанасяне с дълготрайност.

Тъй като всекидневно виждаме красиви и плътни устни с дръзки и тъмни пигменти, предлагаме няколко съвета, с които да го нанесете правилно, без да изглеждате все едно сте забравили да махнете грима си от Хелоуин.

Точен нюанс

Имайте предвид, че няма такова нещо като универсално червило, което да стои еднакво добре на всички видове комбинации между тип кожа, очи и коса. Съобразете се със спецификата на нюанса, тъй като тъмните червила могат или да подчертаят устните ви, или да стоят като голяма, цветна грешка.

Ако сте с тъмна коса и бяла кожа, заложете на тъмно бордо. Ако сте с по-тъмен тен, изберете патладжан.

Нанасяне

Възможно е да носите тъмно червило, без то да бъде много дръзко. Нанасяйте на принципа на точковидната техника – поставяте точки и размазвате постепенно.

По този начин едновременно ще имате красиви устни, които няма как да прераснат в твърде контрастни и открояващи се в не дотолкова добър смисъл на думата. Ако подсилвате червилото, придържайте се отново към тази техника.

Изпробвайте

При закупуването на червило, поставете малко количество от него върху китката, за да прецените как би ви стояло на лицето. Ако смятате, че е твърде тъмно за вас, но въпреки това нюансът ви харесва, смесете с един тон по-светъл цвят.

Истината е, че при комбинирането на две червила е много по-възможно да получите трети, който да се окаже перфектният за вас. Не се притеснявайте да експериментирате с комбинации.

Топлина

Най-добрият съвет, който да приложите с червилото, ако не искате да бъде твърде дръзко е... да затоплите кожата. Студените устни ще подсилят цвета, а топлите ще го омекотят.

Грим

Най-важната част от плътните и тъмни устни е да внимавате изключително много с грима. Акцентът трябва да бъде единствено и само върху устните. Това означава да се спрете на спирала и много леки сенки, основно с блясък.

Можете да подчертаете добре веждите и да поставите лек и блед руж. В противен случай рискувате да прекалите и да преминете границата на красивото и модерното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари