IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, с които изсушаваме кожата

18 ноември 2014 16 00

Правим ги всеки ден и дойде време да спрем

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Изсушаването на кожата през студените месеци е един от най-сериозните проблеми на жените.

Безспорен факт е, че зимните дни са времето, в което трябва да обърнем значително по-сериозно внимание на ежедневната си рутина и грижа за лицето и тялото.

Понякога, в стремежа си да приложим всички практики и рецепти за вечна красота, допускаме някои сериозни грешки, за които кожата ни плаща много висока цена.

Кои са рутините за красота, които по-скоро ни вредят, отколкото ни помагат?

Ексфолиране

Обичаме кожата си мека, чиста и свежа. Най-добрият приятел за постигане на тези ефекти е правилната ексфолиация с подходящ продукт. Както всички знаем обаче, много хубаво не е на добре.

Именно заради това, избягвайте прекомерната употреба на тези техники за почистване, за да не се обърнат срещу вас. Ексфолирането трябва да е не повече от 2 пъти в седмицата – в противен случай може да изсушите кожата.

Тежки кремове

Изглежда ни много логично, че кремът с по-плътна консистенция би следвало да е значително по-хидратиращ от лекия такъв. Колкото обаче и да се опитваме, не успяваме да представим логични факти, с които да подкрепим теорията си.

Истината за този така разпространен мит е, че реално е точно обратното – твърде тежкият крем може да запуши порите и да доведе до замърсявания. Именно това е причината, поради която повечето козметични марки се ориентират в създаването на продукти във формата на гел.

Слънцезащита в облачни дни

Все по-голямата липса на слънце и значителното скъсяване на дните далеч не е оправдание за прибиране на слънцезащитните продукти. Точно обратното. Истина е, че слънцето може да изгори нежната кожа на лицето дори и в облачно време.

Мазна кожа

Ако вашата кожа спада по-скоро към мазна, решението далеч не е в избягването на хидратиращи продукти. Даже напротив – тези продукти задължително трябва да присъстват на тоалетката ви. Решението е съвсем друго. Концентрирайте се върху закупуването на кремове, които не са на основата на масла или каквито и да е омазняващи съставки.

Душ

Ежедневното къпане не поддържа кожата влажна – продуктите, които нанасяте след това го правят. Твърде топлата вода има обратното действие и по-скоро дехидратира и изсушава, отколкото да овлажнява. Независимо колко пъти на ден се къпете, не забравяйте да нанесете подходящ лосион или крем за тяло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари