IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на здравите нокти

21 ноември 2014 09 05

Как да се радвате на красив маникюр

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивият маникюр, за съжаление, е доста комплексно нещо.

Безспорно, един красив цвят, съчетан с облеклото, стои невероятно и привлича всички погледи.

Уви, това не е достатъчно. Колкото и да не ни се иска да признаем, не всички сме родени под щастливата звезда на красивите и здрави нокти.

Налага ни се да се борим всекидневно с проблеми като сцепване, огъване, „излюпване“ на лака и дори изтъркване.

За да се справим с тези неприятни недостатъци, предлагаме една лесна рецепта за нокти, която можете да приготвите у дома.

Ще ви бъдат необходими:

1 яйчен жълтък

1 чаена лъжичка мед

1 супена лъжица вода

Етерично масло по избор

Смесете всички съставки и нанесете получената смес върху всеки един нокът, като се стараете да покриете цялата плочка. Оставете да действа поне 10 минути и след това изплакнете с топла вода.

Не се притеснявайте, ако малко количество попадне върху кожичките ви, тъй като е с антибактериално действие и ще ги предпази от бактерии.

Яйченият жълтък ще укрепи ноктите с високото си съдържание на протеин, а медът ще създаде защитна основа от своите противовъзпалителни и противогъбични свойства.

Водата е съставката, която ще разреди малко сместа и ще я направи много по-лесна за обилно обхващане на целия нокът. Желателно е да повтаряте процедурата колкото можете по-често.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари