IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странните помощни продукти при красотата

24 ноември 2014 12 28

Кои са те и за какво помагат?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Струвало ли ви се е, че можете да използвате някои продукти по повече от едно предназначение? Това абсолютно е така.

Несъмнено, различните продукти имат по една съставка, която е предназначена да действа оптимално по даден проблем, а останалите са помощни, които да неутрализират евентуални реакции на кожата.

Така, ако имате раничка на лицето, например, кремът ще съдържа хидратиращи вещества, омекотяващи и такива, които заздравяват кожата и я правят еластична и саморегенерираща се.

По точно тази причина, представяме продуктите и съставките, които можете да използвате и по съвсем различни предназначения и пак да имате невероятен ефект.

Паста за зъби против пъпки

Освен че ролята на този продукт е да избелва, освежава и предпазва зъбите ви, той е невероятен помощник в борбата с нежелани и внезапно появили се пъпки. Свойството на пастата да изсушава спомага за бързото възстановяване на проблемния участък и предотвратяването на бъдещи инфекции. Не прекалявайте с употребата му, обаче, и задължително след това хидратирайте.

Содата за хляб премахва линии от изкуствен тен

Красивият и екзотичен тен през цялата година е сред първите желания на голяма част от дамите. Тъй като многократно сме обосновавали тезата си, че солариумът не е никак добър вариант, избираме определено използването на продукти за изкуствено потъмняване.

Единствената уловка при тях, обаче, се състои в прецизността, която изисква нанасянето. Тъй като често става така, че се получават неравномерни ивици, можете лесно да коригирате това със сода за хляб. Смесете малко количество вода със сода до получаването на паста и с нея третирайте по-тъмните области.

Дъвчете дъвка след хранене

Колкото и да не ни се вярва, този слоган не е просто рекламен трик, а наистина действащ съвет. Дъвките без захар спомагат за предотвратяване появата на кариеси. Важен момент е да отбележим, че се задейства отделянето на слюнка, която неутрализира киселините, произведени от бактериите в устата след хранене. Постарайте се винаги да имате в себе си дъвка без захар, която да замени така необходимите четка и паста за зъби.

Суров картоф срещу подпухнали очи

Истински ефективният начин да се намали подуването в зоната около очите по естествен начин, е да се постави картоф. Зеленчукът има стягащ ефект върху кожната тъкан. Необходими са ви само два резена обелен картоф, които да оставите да действат поне за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода и нанесете стандартните си продукти за грим.

Чай от лайка с лимон за светла коса

Ако ви липсва ефектът от лятото на „целуната от слънцето“ коса, можете лесно да го пренесете и в зимните си дни, като използвате чай от лайка със сок от лимон. Изплаквайте косата всеки път при миене и ще забележите перманентното изсветляване. Това е един лесен и напълно безвреден начин да разнообразите малко визията си и да задържите ефекта за дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Гери ( преди 9 години )
Някои неща наистина съм ги пробвала като тийнейджърка, особено пастата за зъби против пъпки :) сега проблемът ми е със сухата коса, последно се доверих на шампоaна с чаено дърво, много съм доволна, хидратира и ухае на мента :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гери ( преди 9 години )
Някои неща наистина съм ги пробвала като тийнейджърка, особено пастата за зъби против пъпки :) сега проблемът ми е със сухата коса, последно се доверих на шампоaна с чаено дърво, много съм доволна, хидратира и ухае на мента :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар