IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите технологии при удължаването на миглите

27 ноември 2014 14 29

Какво представляват те и добър вариант ли са?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красотата на дългите и изразителни мигли винаги е била основна цел за козметичните марки.

Напоследък наблюдаваме една тенденция, която различните брандове налагат при създаването на продукти от този тип.

Изкуствените мигли и допълнителните снопчета отдавна са останали в миналото, а като основна практика се е превърнало откриването на един продукт, който да стимулира растежа на естествените ни косъмчета.

Доколко тези продукти са безопасни и какво трябва да знаем за тях, преди да станат част от козметичната ни чантичка?

Серумите за удължаване на мигли са продукт, който се поставя директно върху косъмчетата с помощта на специално пригодена за целта четка. Желателно е малко количество да бъде нанесено както върху горния, така и върху долния клепач. Възможно е използването на този тип продукти и при веждите, с цел постигане на гъсти и добре оформени косъмчета.

Въпросът с безопасността на серумите за удължаване на миглите е задаван многократно поради присъствието в съставките на простагландин – хормон, който може да предизвика странични ефекти като затъмнени ириси, които да бъдат необратими, и замъглено зрение. Отскоро обаче все по-голямото разнообразие на марки, създаващи такива серуми налага изчистването на формулите и предоставяне на краен продукт без негативни ефекти, който постига невероятни резултати.

Съветът ни в тази посока е винаги да следите съдържанието на продукта, който мислите да закупите и да избягвате присъствието на хормона. Повечето серуми се предлагат без изискване за специална рецепта, а във формулите им присъстват полипептиди, аминокиселини и други съставки, които подпомагат растежа на миглите и укрепване на структурата на косъма срещу счупване и падане.

Ако следите съдържанието на бъдещия ви козметичен продукт, безспорно ще се радвате на по-дълги, по-плътни и по-здрави мигли и дори вежди.

Процесът на изникване на новите мигли и сгъстяване на вече израсналите е различен и строго индивидуален. Той зависи от това колко бързо организмът ще реагира и от цялостното състояние на космения фоликул. При някои хора се наблюдават добри резултати след около 50 – 60 дни постоянно нанасяне на серума, докато при други е възможно да се усети разлика и след 30.

Ако сте решили да изпробвате иновативния козметичен продукт, съветваме да извършите и кратка консултация със специалист, тъй като това няма да ви коства нищо, а и самите вие ще бъдете по-спокойни при използването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари