IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилата на перфектната плитка

7 декември 2014 06 51

Сплитане на коса без грешки

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички ние сме големи почитатели на плитките. Освен, че са красиви и екзотични, този тип прически са един от лесните начини да разнообразим ежедневната си визия.

Всяка една от промените с косата обаче има своята специфика и правила, които да следваме, за да се радваме на наистина зашеметяващи резултати.

Сплитането на плитката, независимо кой от всички варианти, далеч не е толкова лесно, колкото изглежда.

Селектирахме за вас задължителните стъпки, които да доведат до красиво сплетена коса и в най-натоварените условия.

Продукт

Независимо че често прибягваме до плитките тогава, когато сме в поредния лош за косата ден и видът и не е това, което искаме да бъде, не забравяйте, че е необходимо да поставите специализиран продукт.

Хубаво е да се съобразите с факта, че малко или много плитките са един вид опъване на косъма от корен и е възможно да създадете условия за накъсване. Друг особен момент при плитките е, че често след сплитане се появяват всички малки и стърчащи косъмчета. Поставете заглаждащ продукт преди да сплетете косите.

Сешоар

Най-голямата грешка е да сплитате плитка на влажна или мокра коса. Съответно, това изключва да използвате вода върху сухата коса с идеята, че тя ще слегне и ще премахнете стърчащите косъмчета. Тази заблуда е едно много вредно и краткотрайно решение, тъй като косата все пак изсъхва. Изсушете добре косата със сешоар и срешете, преди да започнете с плитката.

Сплитане

Самият процес по сплитане зависи от избора на техника. Ако сте се спрели на стандартна плитка, съветваме ви да разделите добре всеки един от секторите и винаги да прехвърляте кичурите върху другите, а не обратното. Ако решите да ги прикрепите към главата, а не да ги оставите да падат свободно, използвайте поне няколко фиби.

Завършек

За да задържите косата в перфектния вид, който вече сте задали, използвайте фиксиращ лак. Той ще създаде предпазен щит срещу атмосферните условия и ще предотврати появата на стърчащи косъмчета през който и да е етап от деня.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари