IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата във въпроси

9 декември 2014 08 39

И нейните отговори

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да ви изникват на пръв поглед елементарни въпроси, чиито отговори обаче е трудно да дадете?

Именно тези затруднения са отправната точка за събирането на лесните загадки, които се оказват по-сложни.

Хубавото е, че точно тези пояснения не само ще ни помогнат да заспим по-бързо без да отделяме време в чудене, но и ще влезнат в употреба във всекидневната ни козметична и модна рутина. Представяме ви изумителната красота като въпроси и техните отговори.

Пастата за зъби ще намали ли петната от кафе по зъбите?

Ако сте като нас и буквално не можете да си представите живота без кафе, разбираме притесненията ви. Обмисляли сме дълго дали жертвата с красотата си струва за вкусната и ароматна напитка и дали съществува компромисен вариант, който да даде решение на въпроса как да запазим и двете.

Има.

Постарайте се да купувате пасти за зъби, които съдържат или карбамид пероксид или водороден прекис. Това са основните избелващи съставки и ако успеете да миете зъбите си след консумация на оцветяващи храни, няма да имате проблем с петната по зъбите.

Как да премахна лесно изкуствените мигли?

Проблемът с изкуствените мигли често е в твърде силното лепило, което превръща махането на аксесоара като кола маска за косъмчетата. За съжаление, точно там, където искаме да ги има. За да избегнете този „ефект“, намокрете изкуствените мигли с топла вода и поставете памучен тампон със зехтин или бадемово олио.

Премахването ще бъде лесно и безболезнено, тъй като естествените масла ще неутрализират лепилото.

Как да се сдобия с перфектна кожа на гърба?

Кожата на гърба не е за пренебрегване, независимо, че не ви е пред очите постоянно. Ако ви предстои чудесен повод да облечете любимата си рокля със сексапилна цепка на гърба, ексфолирайте добре кожата. Тъй като не е възможно да се справите без малко помощ, използвайте четка с дръжка, която да разнесе продукта равномерно и да постигнете добри резултати.

Какво да правя с разширените съдове върху носа?

Разширените съдове вероятно се дължат на вреда от слънцето. UV лъчите могат да раздразнят кръвоносните съдове и да отслабят кожата, което ги прави значително по-видими. Можете да се спрете на процедури с лазер, които ще смалят съдовете и до пълното им изчезване да използвате коректор.

Всеки път, когато нося лента за коса, започва да ме боли главата. Защо?

Този дискомфорт може да се причинява от твърде стегнатата лента, която оказва много голям натиск върху най-чувствителните точки на главата – тези зад ушите. Решението е само едно – избирайте си винаги модели, които не са стегнати в тази част или просто са изработени от еластични материи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари