IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметика за през нощта

13 декември 2014 16 00

Какви продукти да използваме през тъмната част на денонощието?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много пъти сме акцентирали върху факта, че не е добре какъвто и да е грим да остава върху лицето през нощта.

Вредите, които такава практика може да нанесе върху нежната кожа са многобройни – като се започне със запушване на порите и се стигне до много сериозни възпаления, зачервявания и дори акне.

Използването на почистващи продукти е задължително, тъй като тъмната част на денонощието е времето, което самите ние даваме на своята кожа, за да се възстанови от всекидневните вреди, които ѝ нанасяме с продукти и неблагоприятни атмосферни условия.

Въпреки това, има някои продукти, които е желателно да използвате преди да настъпи нощта, за да подпомогнете малко своята кожа в регенерацията.

Кои са те, можете да видите сами.

Ексфолиант

Ексфолиацията, като процес, действа като катализатор на възстановяването на кожата, тъй като „разчиства пътя“ на останалите продукти, като хидратиращите кремове и лосиони. Можете нежно да почиствате, за да премахнете мъртвия слой кожа и да премахнете упоритите пори.

Ретинол

Добре е да инвестирате в какъвто и да е почистващ или хидратиращ продукт, в чиито състав присъства Ретинол. Съдържанието на най-чистата форма на витамин А е един добър начин да започнете да действате отвътре навън. Този витамин работи в посока създаване на силни връзки с ДНК-то на кожата, възстановявайки всеки един слой на кожата и стимулирайки създаването на колаген.

Пептиди

Пептидите са изключително добри за през нощта. Техните аминокиселини са в основата на възобновителния процес, защото именно те сигнализират на кожата, че трябва да се възстанови сама. Връзките спомагат за производството на колаген, добавяйки еластичност и здравина на кожата. Поинтересувайте се за крем на пептидна основа, който да нанасяте преди да си легнете.

Продукти за акне

Дамите, които са с проблемна кожа, склонна към акне, трябва да нанасят своите продукти основно през нощта. Това е така, тъй като повечето козметики от този тип са с изключително силно действие срещу пъпките и причиняват често прекомерно изсушаване на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Соня ( преди 9 години )
Всички тези неща се отнасят и за кожата на тялото. За съжаление и обръщаме малко внимание с изключение на ръцете, а кожата по цялото тяло се нуждае от специални грижи. И аз дълго време не и обръщах нужното внимание, но вече не я пренебрегвам. Редовно използвам подхранващ лосион за ръце и тяло.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар