IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактите за шампоана, които не знаем – част 1

30 декември 2014 10 28

Тайните на един от най-използваните продукти

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече описахме фактите за /балсама и дойде ред и на още по-често използвания продукт – шампоанът.

Разнообразието на шампоаните към днешна дата е изключително голямо. Големите козметични фирми предлагат продукти, съобразени с всички особености на типовете коса.

Изборът на козметика от този тип далеч не е толкова лесна задача, колкото изглежда. Пренасищането на пазара обаче далеч не е най-големият проблем.

По-сериозна е темата за митовете и легендите за шампоаните, на които вярваме и нещата, които не знаем.

За да разкрием някои от особеностите на козметичните продукти от този тип, селектирахме фактите за шампоана, които сме сигурни, че не знаете.

Правилен подбор

Именно това разнообразие, за което споменахме, дава възможността да се подбере шампоан според всички особености на косата. Ако имате тънка и слаба коса, вземете продукт, който действа в посока за създаване на обем.

Ако имате обемна коса без блясък, вземете си шампоан за блясък. Винаги подбирайте продуктите според индивидуалните характеристики, за да имат максимално действие и добър резултат.

Блондинки

Ако сте с естествена или боядисана руса коса, трябва да използвате хидратиращ шампоан с естествени масла много по-често, отколкото ако сте брюнетки. Това е така, защото химическата обработка на боите за коса правят косъма много по-уязвим на накъсване, изсушаване и обезцветяване.

Освен това, светлите коси много по-лесно абсорбират и привличат замърсители.

Хидратиращ шампоан

Тайната на хидратиращите и подхранващи шампоани се крие в това, че са изключително добър спасителен вариант. Ако сте с тънка коса, но продуктите ви вече не влияят по същия начин, по който преди, заместете временно козметиката с хидратираща и подхранваща такава.

По този начин ще възобновите здравия вид и ще си дадете малка почивка от стандартната ви селекция.

Срок на годност

Шампоаните, също като останалите продукти, имат даден срок за годност, който е добре да се спазва. В противен случай, не просто, че няма да бъдат толкова ефективни, но могат и да нанесат вреди на косъма. Обикновено шампоаните са годни за употреба между две до три години от датата на производство.

Масаж

Един от съществените фактори за добре действащ на косата шампоан е начинът, по който го нанасяте. Добре е винаги да акцентирате върху корените, за разлика от балсама, и да втривате добре до получаване на гъста пяна.

По този начин не просто ще измиете добре натрупаната мръсотия в косата, но и ще стимулирате растежа от корен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари