IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактите за шампоана, които не знаем – част 2

1 януари 2015 07 45

Митове, легенди и истина

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Митовете и легендите за всеки един продукт понякога са много повече, отколкото реалните факти.

Често се случва така, че следваме слухове и ги приемаме като чиста истина, което може да се окаже и основната причина, поради която се налага да се справяме с най-различни проблеми.

Най-сериозният фактор за постигането на красива и здрава коса е правилната селекция на шампоан.

За да се радваме на бляскав и жизнен косъм, предлагаме основните факти за шампоана, които често ни се спестяват, дори умишлено.

Количество

Грешно е разбирането, че колкото повече шампоан използвате, толкова по-бързо и качествено ще почистите косата от натрупаните през деня замърсявания. Правилна тук е формулата за количество, вместо качество.

Необходимото количество е не повече от една четвърт от дланта. За да измиете добре, просто масажирайте от корените и комбинирайте със стимулиране на скалпа и растежа на косъма.

Температура

От голямо значение е и температурата на водата, с която миете косата. Ако сте почитатели на високите температури, може да се наложи да се справяте в последствие с безжизнена и слаба коса.

Опитайте да масажирате с шампоана с топла вода и да изплаквате със значително по-хладка. Студената вода уплътнява кутикулата на косъма и стимулира растежа на блестящ и здрав косъм.

Цена

Разнообразието от продукти диктува и ценовата разлика на която се предлагат. Това обаче невинаги е право пропорционално на качеството, което ще получите.

Важен елемент за добра селекция е да изпробвате различни продукти и да изберете този, който има най-добър ефект върху косата, без да се влияете, ако е прекалено евтин.

Сух шампоан през нощта

Ако не ви остане време да измиете косата си вечерта или на сутринта, най-добрият заместител е сухият шампоан. Креативният продукт работи в посока на премахване на отделеният себум и позволява да се радвате на чиста коса за още един ден.

Ако няма да ви остане време сутринта, нанесете сухия шампоан вечерта. По този начин ще дадете възможност на продукта да се абсорбира изцяло и ще се изненадате от обема, който ще имате на другия ден.

Домашен шампоан

Това, което е малко известен факт е, че всеки може да направи свой собствен домашен шампоан, който да има дори по-добър ефект от закупения в магазин. Смесете сода за хляб, оцет и вода.

Тази рецепта ще елиминира всички миризми, ще почисти косъма и ще ви помогне да избегнете всички химикали, съдържащи се в стандартните продукти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

p.ppp ( преди 9 години )
Брутално силна е миризмата напоследък във всички шампоани.Май само тези, които са за алергии се ядват и се доближават до шампоаните дето ги имаше по-предни години. Какво доживяхме ...продуктите с по-малко *** и по-неагресивни миризми да наричаме "хипоалергенна козметика".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ваня ( преди 9 години )
Не мога да попадна на шампоан без силни аромати, повечето са като терористична бомба за обонянието ми. В домашния шампоан не ми допада оцета, иначе бих го пробвала. Не съм я мила с хладка вода, лябител съм на горещата баня, действа ми стимулиращо, а и в това студено време си е предизвикателство.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар