IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурите, които не трябва да правите сами

6 януари 2015 07 30

За какво задължително да се обръщате към специалист?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги сме били „за“ домашните маски за лице и тяло, тъй като по този начин сами избираме съставките, за които вече знаем, че ни действат положително.

Избягването на химии и продукти с неясен произход е важна стъпка към запазването на естествената красота и предотвратяването на следите от времето върху кожата.

Това правило обаче не е общовалидно за всички видове процедури, свързани с красотата.

Има терапии и услуги, които е най-добре да не се опитваме да практикуваме сами у дома, а да се обърнем към специалист, квалифициран в такъв тип дейности.

Кои са процедурите за красотата, за които е по-добре да се доверим на професионалистите?

Кола маска

Този тип метод за премахване на нежелано окосмяване се води за един от най-успешните, заедно с лазерната и фото епилация. Съществуват редица домашни рецепти за приготвяне на лепкавата смес, но процедурата далеч не свършва само дотук.

Проблемът, заради който е желателно да посетите специалист е, че колкото и да ви се иска, няма да успеете да се справите толкова добре. Има значение скоростта и посоката, с която се дърпат лентичките, а ако се опитате да го направите сами, има риск да оставите работата наполовина свършена и съответно, без кой знае какъв резултат.

Почистване на лице

Да, всички сме се опитвали сами да се отървем от неприятните дефекти по кожата. Използвали сме парни бани с лайка, ексфолианти и почистващи продукти, но ефектът никога няма да е толкова добър, колкото ако отидете при професионалист.

Премахването на черни точки и продуктите, с които се обработва кожата след това, гарантират дълготраен и сигурен ефект. Именно затова, по-добре си запишете час за козметик.

Омбре

Красивото преливане между два цвята в косата изглежда много лесно за създаване и в домашни условия. Не се залъгвайте. Науката за цветовете е много по-сложна от „русо“ и „кестеняво“. Става въпрос за различни пигменти, които при определени комбинации могат или да се прикрият, или да се подчертаят.

За да не се налага да се справяте с неясно защо появил се червен, син или дори зелен оттенък, по-добре оставете това на фризьора.

Боядисване на миглите

Харесваме изключително много идеята, че няма да се налага всеки ден да поставяме по два пласта спирала за мигли и въпреки това ще се радваме на изразителни очи. За сметка на това, не подкрепяме идеята това да се случва в домашни условия, тъй като боядисването не е във възможностите на всеки.

За да не страдате от попаднала боя в очите или черни, размазани петна върху клепачите, оставете процедурата за чужди ръце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Iveto123 ( преди 9 години )
Съгласна съм с Мая и добавям, че и за почистването на лицето не съм съгласна. Чудесно се справям с премахването на черни точки, правя си маски и имам много добър натурален скраб за лице. Не ми е нужен козметик.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мая ( преди 9 години )
За другите неща съм съгласна, но за кола маската - не. От години сама си правя и още от началото не съм имала проблеми с безпроблемното справяне ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар