IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезните продукти за лице

15 януари 2015 08 41

На кои съставки да наблегнем в домашните рецепти?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Предимството на домашно приготвените рецепти е във възможността да използвате съставки, за които със сигурност знаете, че влияят добре на вашата кожа, коса и тяло.

Изпробването на различни продукти може да доведе до откриването на точно това, от което имате нужда.

Като цяло, вече сме се убедили в позитивното действие на етеричните масла, поставени в различни рецепти за домашни условия.

Хидратирането и успокояването, което те предоставят, трудно може да бъде заменено от която и да е друга съставка.

За сметка на това обаче съществуват и други продукти, за които със сигурност гарантираме, че ще донесат на кожата на лицето ви това, от което има най-голяма нужда.

Представяме ви храните и съставките, от които задължително да добавите поне една към домашната си маска за лице следващия път.

Банан

Можете да замените ботокс-процедурите с... обикновен банан. Плодът е натурален овлажнител за кожата, който я омекотява за дълго време. Смачкайте един банан, докато получите паста и нежно нанесете върху цялото лице. Оставете го да действа за 10-20 минути и изплакнете с хладка вода.

Оцет

Използването на оцет в маска за лице е открито много, много отдавна. След като измиете и почистите добре лицето си, смесете една супена лъжица ябълков оцет с 2 чаши вода. Използвайте водата, за да изплакнете внимателно лицето, като внимавате много да не попадне в очите. По този начин ще стегнете кожата и ще добавите естествен блясък.

Овесени ядки

Ако се чудите как да освежите моментално кожата, предлагаме да се спрете на овесените ядки. Смесете половин чаша топла вода с 1/3 чаена чаша овесени ядки. След като се накиснат добре за 2-3 минути, добавете 2 чаени лъжици кисело мляко, 2 чаени лъжици мед и 1 жълтък. Нанесете тънък слой върху лицето и оставете да действа за 10-15 минути. Изплакнете с топла вода.

Кисело мляко

Можете да използвате киселото мляко в домашни условия по два начина. Първият е за да почистите кожата и да стегнете порите. За да постигнете този ефект, нанесете плътен слой кисело мляко върху лицето и останете така поне 20 минути.

Вторият начин е като възстановяваща маска. За него добавете към една чаена лъжичка кисело мляко ¼ кора от портокал и 1 чаена лъжичка алое вера. Оставете да действа върху лицето поне 5 минути, преди да изплакнете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари