IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обещанията, които е добре да си дадем през 2015 – Част 2

20 януари 2015 11 01

Още няколко съвета за красотата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече определихме първата част от списъка с обещанията за красотата, които трябва да си дадете през 2015 година.

Тъй като годината е дълга, списъкът не е никак малък. Концентрирахме се основно върху най-важните неща, на които е добре да се научите, и ги обобщихме в няколко точки.

Използвайте предстоящите дни да бъдете по-добри както към другите хора, така и към отношението, което имате към самите себе си.

Погрижете се за здравия външен вид сега.

Представяме ви втората част на обещанията, свързани с красотата, които да превърнете в реални постижения.

1. „Ще се придържам към формулата 2:1“

Правилният начин за миене на коса е да използвате шампоан два пъти и един път балсам. По този начин ще премахнете всички замърсявания върху косъма и ще дадете възможност на кутикулите да „дишат“.

Балсамът, от своя страна, ще ви помогне да се справите със заплитанията и ще предпази краищата от изтощаване. Погрижете се правилно за косата и ще забележите разликите веднага.

2. „Ще внимавам с термичната обработка на косата“

Искате да се радвате на красива коса през 2015 година? Оставете вредните навици в изминалата година. Ако сте изправяли или къдрили косата си веднъж седмично, постарайте се да редуцирате честотата до веднъж или два пъти месечно.

Не е необходимо да оформяте всеки ден специална прическа. Добре е да не забравяте и продуктите за защита на косата, които ще намалят още повече вредите от топлите уреди върху косата.

3. „Ще махам грима си всяка вечер“

Почистването на грима преди да си легнете е съществена част от козметичната ви рутина. В случай, че през изминалата година често сте си лягали „красиви“, новата 2015 е чудесен повод да прекратите този навик.

Заспиването с грим запушва порите и причинява зачервявания, които могат да прераснат в много по-сериозни проблеми, отколкото предполагате. Дори и да се случи инцидентно да нямате възможност да използвате почистващо мляко, вземете си кърпички за почистване на грим.

4. „Ще използвам продукти за моята коса“

Едно от най-важните правила за действащи продукти е да ги съчетаете и селектирате правилно според типа коса, който имате. Ако сте със суха коса, трябва да концентрирате усилията си върху хидратиране, а ако сте със слаба и тънка такава – заложете на продукти с действие върху обема.

Време е да започнете да четете по-старателно какво пише върху етикетите, а не да се концентрирате основно върху миризмата или вида на опаковката.

5. „Ще използвам слънцезащитен крем“

Това обещание е колкото към вас самите, толкова и към вашата кожа. Слънцето е една от най-честите причини за преждевременна поява на бръчки, суха кожа и пигментни петна.

Хубаво е да споменем, че това обещание трябва да се спазва през цялата година – това, че не е време за бански далеч не означава, че кожата ви не е изложена на слънце и риск от изгаряне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари