IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да заздравим косата след боядисване?

26 януари 2015 10 29

Съветите, които ще върнат блясъка и жизнеността

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Разнообразието от смяната на цвета на косата е несравнимо. Дори и най-красивата рокля не може да ни даде това усещане за пълна промяна на самоличността.

Козметичните компании всеки ден лансират все по-нови и актуални комбинации между различни пигменти, предлагайки ни възможност да бъдем тези, които искаме да бъдем.

Дори и да направим грешка с цвета, винаги имаме успокоението, че можем да се боядисаме кестеняви и пак да изглеждаме добре.

Проблемът с подобни процедури идва основно от невероятните щети, които нанасяме върху косъма.

Макар и привидно да не се забелязва чак толкова, неминуемо ще дойде момент, в който косата ще си „върне“ за вредите.

Как да се справите със сухата и изтощена коса след боядисване? Вижте сами.

Шампоан

Не мийте косата си повече от два пъти седмично. Скалпът ви произвежда сам мазнина, която предпазва и хидратира кожата на главата и косата, а с честото миене отмивате точно това. Вместо това, старайте се да не използвате много мазни продукти в корените и жертвайте поне един ден от седмицата, в който да се възползвате от удобствата на ластика за коса.

Сешоар

Може и да ви е изключително трудно, но избягвайте сешоарите. Това е навик, който се създава у всяко едно малко момиче и няма нищо лошо в това. Проблемът идва, когато наистина сте решили да възстановите най-накрая своята коса.

Ако го искате, ще трябва да жертвате сушенето на косата под топла струя и да опитате да оставите косъма сам да изсъхне. Свежият въздух и нормалната температура като продължителна терапия е сред най-успешните методи за възстановяване на косата.

Гребен

Вместо да използвате четка за коса, закупете си дървен гребен. Добре е да се уверите, че е с максимално разстояние между зъбците, за да намалите риска от късане или начупване на косъма.

Балсам

Продукт от съществено значение при възстановяване на косата е балсамът.

Подберете го със съставки, които са главно естествени. Маслата, млякото, медът и копривата се препоръчват при изтощена и увредена от боядисване коса.

Маска за коса

Тъй като вредите от продължителното боядисване на косата са много сериозни, ще ви трябва и допълнителна грижа. Използвайте дълбоко хидратираща маска, която да нанасяте поне два пъти седмично. Максималните резултати винаги са част от много голямо търпение и постоянство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари