IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инструментите на красотата, които са пълни с бактерии – Част 1

28 януари 2015 14 15

Как да се предпазим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Многократно сме отваряли темата за това, колко е важна хигиената в козметичната ни рутина.

Редовното почистване на четките и инструментите, с които нанасяме различни продукти е изключително определящо за цялостния вид както на грима ви, така и на лицето.

Директният контакт между четката ви за руж или апликатора пренася бързо и лесно различни видове бактерии, които могат да доведат до много сериозни последици.

Зачервяванията, появата на сърбеж или парене са сред първите индикатори на проблем.

За да не се стига дотук, вижте кои са инструментите на красотата, пълни с бактерии, и добре ги почистете преди употреба.

1. Четки за коса

Знаете, че в салоните за красота почистват четките за коса и гребените всеки ден, но замисляли ли сте се за вашата? Кога последно я почистихте?

Натрупването на паднала коса, мъртва кожа и част от естествените масла, които скалпът отделя, създават изключително благоприятна среда за „завъждане“ на бактерии.

2. Кърпи за баня

Тук не става въпрос за смяна всеки ден, но се замислете, че честото навлажняване създава благоприятни предпоставки за бактерии и понякога дори мухъл. Препоръчително е да сменяте поне на два – три дни кърпите в банята и да ги перете в пералня.

3. Спирала за мигли

Четката на вашата спирала за мигли е сред местата, на които най-бързо се развиват бактерии. Проблемът е, че въпросната четка има директен контакт с очите и той често е ежедневен. За да избегнете неблагоприятно влияние, сменяйте спиралата си за мигли на всеки три месеца.

4. Четки за зъби

Както е известно, устната кухина е сред местата с най-голямо съдържание на бактерии у човека. Всеки път, когато миете зъбите си, пренасяте част от тях върху самата четка. Бактериите остават там до следващия път, в който използвате четката отново.

Проблемът става още по-сериозен, ако оставите четката си за зъби на открито в банята, тъй като влажната среда спомага за развиване на бактерии, които могат директно да полепнат върху четката. Сменяйте четките редовно.

5. Четки за грим

Всички апликатори, четки за руж, сенки и червило, независимо дали са от естествен или изкуствен косъм, трябва да се почистват редовно. В противен случай ще създадете дом за различни бактерии, които директно ще нанасяте върху лицето си с даден продукт.

Освен това, ако редовно хигиенизирате инструментите от този тип, ще ви бъде по-лесно да нанасяте различните гримове и козметични продукти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари