IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Права коса... с прясно мляко

11 февруари 2015 11 51

Странна практика, която всъщност работи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През годините сме се нагледали на какви ли не чудни техники и съставки, които се препоръчват от по-смелите, изпробвали ги вече дами.

Изводът е ясен: експериментирането води както до много провали, така и до много успехи.

Често обаче се натъкваме на истински „спасители“, които бързо се справят с досадните проблеми. Добавяме към списъка си със задължителни съставки прясното мляко.

Не за кожа, не за тяло... а за коса. Смята се, че едно от най-благоприятните свойства на продукта е умението му трайно да изправя косата.

Как точно се случва това, прочетете сами.

1. Напълнете шише със спрей приставка с 1/3 чаена чаша прясно мляко. Всякакъв тип ще свърши работа, но са доста големи споровете около по-добрите свойства на кокосовото мляко. Ако се спрете на него, смесете го със сок от половин лимон.

Оставете го за един час в хладилника, докато се образува плътен слой на повърхността. Към тази смес можете да добавите и малко количество мед, пюре от ягоди или банан – това ще хидратира допълнително косата.

2. Напръскайте цялата коса с млякото, като най-добре е да го направите на суха или влажна, но не мокра коса. Имайте предвид, че трябва наистина да се постараете за равномерното нанасяне – не искате половин права, половин чуплива коса. Впръсквайте в посока от краищата към корените.

3. Срешете косата – така ще разнесете равномерно сместа и ще зададете правилната форма.

4. Оставете да подейства поне за 20 минути, преди да измиете косата. Винаги можете да използвате това време за ексфолиране на лицето или почистване.

5. Изплакнете млякото и измийте косата както обикновено с подходящите шампоан и балсам.

6. Оставете косата да изсъхне сама. Ако сте много къдрави, възможно е да не успеете да изправите перфектно косата, но за сметка на това, със сигурност ще хидратирате и ще добавите блясък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Supermag ( преди 5 години )