IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гримът за есен-зима 2015

25 февруари 2015 06 00

Какви са тенденциите от ревюто на Tom Ford?

Снимка: Tom Ford

Снимка: Tom Ford

Независимо че ние тепърва очакваме да настъпи лятото, модата винаги е две крачки пред нас. На 20-ти февруари, Tom Ford превзе Лос Анджелис и показа своите актуални тенденции за есен-зима 2015.

Интересното е, че вдъхновенията в силуетите от бохемските и лежерни кройки и естествени тонове се прехвърлят и в грима.

Виждаме съвсем плавното преливане от актуалното за пролет-лято 2015 година лице, което акцентираше върху чиста кожа и поддържани вежди, към нанасяне на земни нюанси като кафяво, зелено, жълто и дори лилаво и розово.

Прическите са небрежно прибрани на кок с плитка, който се закрепя съвсем отпуснато, без да прибира стърчащите неравности.

Очите са със сенки в цвят от топла палитра, покриващ целия клепач и акцент от по-тъмен нюанс във външните краища. Визията е завършена с няколко пласта спирала за мигли.

Задължително е подчертаването и на долните клепачи както с малко молив по линията на косъмчетата, така и със сенки.

Веждите са с поставен гел за фиксиране и са съвсем леко засилени с молив или сенки за очи, като най-тъмният нюанс е в тъмнокафяво.

Устните се придържат към бледите цветове за постигане на плътност и подчертаност, но сякаш нямаме никакъв грим. Препоръчват се пастелни нюанси на бледорозово, съвсем леки червени пигменти и малко гланц върху основата на горните и долните устни – за ефект на плътност.

Добре е текстурите и настроението на есента да бъдат съчетани с дрехите – едрите плетки отиват на гланц за устни, а плътните горни части на матови червила.

Естествените визии определено ще владеят ежедневието ни и през 2015 година според дизайнерите, но вие какво мислите? Харесвате ли този тип грим?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари