IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с мед, авокадо и кокос

6 март 2015 07 50

Рецепта за хидратиране на кожата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

От египетската Клеопатра, известна със своята красота, до мистериозни арабски императрици, медът винаги е бил една от основните съставки в разкрасителните им процедури за лице.

Съществуват много съединения и компоненти в меда, които все още не са напълно известни на хората, но действително участието на продукта е широко разпространено и в днешни дни сред козметичните комбинации.

Голямото разнообразие от хранителни вещества, които медът съдържа, се характеризира с витамин Е, който е известен като най-добрият помощник при лечение на белези, пигментация и изгаряния, цинк, който намалява стареенето на кожата и витамин К, който изсветлява лицето и намалява черните кръгове под очите.

За приготвянето на лесната рецепта ще ви бъдат необходими:

1 чаена лъжичка мед

1 чаена лъжичка пюре от авокадо

1 чаена лъжичка кокосово масло

Начин на приготвяне:

В малка купа смесете всички съставки с помощта на лъжица. Подгответе предварително лицето като го измиете и почистите добре със съответен козметичен продукт.

Масажирайте готовата маска с чисти ръце за около една минута и оставете да подейства за 10-15 минути. Когато времето изтече, измийте лицето и използвайте кърпичка, която да попие останалото количество кокосово масло.

Задължително използвайте хидратиращ крем след процедурата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари