IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на гримиращите се жени – Част 2

9 март 2015 07 27

Доза хумор и ежедневните притеснения с козметиката

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колко притеснения, свързани с вашия грим, изпитвате на ден? Една тънка и досадна мисъл се прокрадва всеки път, когато отпиете от чаша или се храните.

Към това добавете и рисковете за буквално „отпечатване“ на лицето върху възглавницата и петната фон дьо тен върху яката на любимата ви бяла риза.

За съжаление, грижите с грима далеч не свършват дотук. Не ни остава нищо друго, освен да ги приемем с доза хумор и да бъдем една идея по-внимателни с ежедневните си дейности.

След първата, представяме ви и втората част на най-често срещаните проблеми с козметичните продукти и гримирането.

1. Червило

Колкото и дълготрайно да твърдят, че е едно червило, ВИНАГИ се налага да слагате още и още. Пиете чаша вода и хоп, устата ви е значително по-бледа. Усмихнете се и хоп, отново.

2. Място

Никога, ама никога нямате достатъчно място в банята или мястото, на което се гримирате. Точно когато сте в разгара на поставяне на п-е-р-ф-е-к-т-н-а-т-а очна линия с това загадъчно котешко око осъзнавате, че ако си изпуснете игла, тя просто няма къде да падне.

3. Следобедна умора

Средата на работния ден, слънцето нежно ви напича, усещате как очите ви натежават, пресягате се да ги разтъркате... това блажено чувство. Точно преди шока, в който изпадате, сещайки се, че сте с очна линия и спирала. Честито!

4. Очната линия

Говорейки за очна линия, няма как да не споменем проблемите, които изникват при нейното поставяне. Такъв контрол над ръката, очите и такива невероятни умения с четката. Да, иначе ще изглеждате все едно 2-годишно дете ви е гримирало.

5. Грешката

И след идиличното поставяне в горната точка, няма как да пропуснем точно това трепване в най-неподходящия момент. Точно тогава, когато започвате всичко отначало. Безценно.

6. Тъжни филми

Трябва да се планират! Това е златното правило за гледане на тъжен филм. Представете си да сте на среща с мъжа на мечтите ви, гледайки романтичен филм на загасена лампа. А сега си представете да светнете и да имате черно около очите като панда, но далеч не толкова сладка.

7. Чувствате се гола

Всеки път, когато по някакво стечение на обстоятелствата сте без грим, имате чувство, че сте забравили да се облечете. Някак си неестествено ви е да се погледнете в огледалото и постоянно намирате някакво несъвършенство върху кожата, което иначе не сте забелязвали.

8. ... И ви питат дали сте уморена

Да, редовните въпроси: „Уморена ли си? Тежка вечер? Всичко наред ли е? Някой май е празнувал!“ винаги вървят с намигване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари