IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е вредно да носите грим във фитнеса?

13 март 2015 15 47

Практика, която трябва да пропускате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колко често отивате на фитнес с цялостен или частичен грим? Честно си признайте! Сигурни сме, че голяма част от дамите почти винаги посещават залата с нанесен поне един козметичен продукт.

Независимо дали го правите защото единственото свободно време, което имате, е след работа или защото сте си харесали някой от симпатягите там, това е нож с две остриета.

Да, безспорно се харесвате повече с грим и имате голямо желание да демонстрирате най-новите техники за нанасяне на контур, с който приличате ужасно много на любимата си известна личност, но по-добре помислете още веднъж.

Представяме ви основните проблеми, заради които е по-добре да замените грима с естествената визия във фитнеса.

1. Запушени пори

Трудните и дълги тренировки ви карат да се потите, а потта се отделя чрез порите в кожата. Когато поставите козметика върху кожата, вие запушвате тези пори и създавате изкуствена бариера, която трудно може да бъде „пробита“. Постигнатите резултати са още по-големи и видими пори върху иначе нежната и мека кожа.

В този капан, който поставяте сами на себе си с грима, създавате идеални условия за развъждане на всякакви бактерии и задържане на натрупана през деня мръсотия. Естествената детоксикация, която кожата прави с изпотяването е прекъсната от вашата козметика – нещо, което не препоръчваме на никого.

2. Акне

Към споменатите по-горе проблеми със запушените пори добавете и влиянието на слънцезащитните фактори в козметиката. Голяма част от продуктите ви имат съставки, които играят ролята на слънцезащита за кожата. Няма съмнение, че това е изключително важно, но е с обратен ефект, когато сте във фитнеса.

При потене, кожата и отворените пори са способни да абсорбират над 1/3 от поставените продукти в кожата. Следващата стъпка е навлизането им в кръвния поток и възможност за създаване на рискове. Вредните съставки се абсорбират много по-бързо и могат да предизвикат кожни реакции като парене, сухота, зачервяване, подуване и акне.

3. Естествена красота

Към разширяването на порите и вероятността за акне, бихме искали да добавим и една положителна причина да не използвате грим във фитнеса. Естествената красота! Най-силният коз на всяка жена е фактът, че е създадена с чертите, които най-много ѝ отиват. Цветът на косата ви е съобразен с кожата, а формата на очите с тази на лицето.

Не забравяйте, че дори и да се получи химията между вас и този симпатяга, той рано или късно ще ви види без грим. Най-добре е да ви хареса заради това, което наистина сте. Вместо тежките фон дьо тен-и, коректори и пудри, заложете единствено на лек крем за лице няколко часа преди фитнес.

4. Време

Ако сте от дамите, които се гримират специално за фитнес, то прекратяването на тази практика може да ви спести много време. Вместо да отделяте по 30 минути преди тренировка за перфектната очна линия и оформени с руж скули, отидете по-рано във фитнеса и направете още няколко упражнения. Определено тялото и кожата ви ще бъдат благодарни за това решение, а вие ще се чувствате още по-добре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари