IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Храните, които съсипват красотата

18 март 2015 09 49

С консумацията на какво да внимаваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога се случва така, че полагаме правилна грижа за кожата, но не само, че не забелязваме ефект, но и имаме усещането, че започва да изглежда все по-зле.

Независимо дали почиствате, хидратирате и ексфолирате редовно, има значение и грижата, която полагате отвътре навън.

Истина е, че красотата идва отвътре, а не отвън. Както знаете, храната има изключително влияние върху цялостното състояние на организма, включително и на кожата.

Вие буквално сте това, което ядете. Представяме ви храните, които съсипват външния ви вид.

Опитайте се да ограничите максимално консумацията им.

Газирани напитки

Преработените храни и празните калории не само пречат на тялото да усвоява правилно хранителните вещества, но и влияят зле върху растежа на косата и нежната кожа. газираните напитки и всичко, което съдържа кофеин, води до обезводняване и бързо може да доведе до преждевременно състаряване и сбръчкване. Вместо това, пийте много вода.

Лоши мазнини

Вие се нуждаете от здравословни мазнини, за да се радвате на красива кожа и коса. Такива са зехтинът и кокосовото масло, например. Ограничавайте консумацията на царевица, соя и палмово масло, които са лишени от хранителни вещества.

Високо съдържание на фруктоза

Четете етикетите! Царевичният фруктозен сироп е съставката, която трябва да избягвате на всяка цена. Това вещество увеличава триглицеридите и кара хората да преяждат и да наддават тегло. Фруктозата е известна още и като „сладка отрова“, което е достатъчно ясно.

Прости въглехидрати

Захар, бяло брашно и бял ориз са част от простите въглехидрати. Тези, които са изцяло лишени от витамини и фибри. Честото консумиране на тези храни в големи количества може да доведе до възпаления, които да разграждат колагена и еластина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари