IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата обича зимата повече от лятото

25 март 2015 07 54

Защо?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ранното стъмване, ниските температури и честите снеговалежи правят зимата да изглежда безкрайна.

Първите месеци на годината минават в очакване на лежерните, топли и слънчеви дни от лятото.

И въпреки че предимствата на топлия сезон са много повече от тези на студения, има някои сфери, в които нещата не стоят точно така.

Когато става въпрос за красотата, зимата има много предимства пред лятото, които ни правят да изглеждаме значително по-добре за по-дълго време.

Представяме ви основните причини, заради които красотата обича повече зимата, отколкото лятото.

1. Сушене на косата

През лятото сушенето на косата ни идва малко в повече. На фона на високите температури, бързото изпотяване и задух, единственото, което ни липсваше, е още една силна струя топъл въздух. През зимата обаче, нещата стоят по съвсем различен начин. Тогава сешоарът се превръща от обикновен инструмент в най-бързия начин да се стоплим.

2. Повече прически

Голямо предимство на студените дни е възможността да избираме между различни прически. Нека бъдем честни – високите температури през лятото не ни дават възможност да изтърпим каквато и да е коса върху врата ни, просто защото запарва изключително много. Точно заради това се ограничаваме до кок или вързана опашка.

3. Размазване на грим

През лятото вероятността да ви се размаже спиралата, очната линия или какъвто и да е козметичен продукт, поставен върху лицето, е много голяма. През зимата това се случва значително по-рядко и ни спестява известни главоболия.

4. Червила

През студените месеци е позволено да носите по-тъмни червила. Палитрата по това време на годината се обобщава най-често с нюанси на сиво, черно и бяло. Абсолютно желателно е да се спрете на един добър и наситен пигмент на бордо. Оставете розовите и бледи устни за лятото.

5. Лак за нокти

Нищо не спасява толкова добре лака за нокти, колкото ръкавиците. Независимо колко пласта топ лак ще поставите, през лятото фактори като морска сол, висока температура и директно излагане на ноктите на допир с околната среда правят маникюра значително по-краткотраен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари