IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домашен лосион за тяло

25 март 2015 12 00

Хидратиращи свойства и бързина

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Добрият лосион за тяло е продуктът, който ще ни осигури красива кожа върху всяка една част от нас. Определящо за правилното функциониране на козметиката от този тип е съставът.

Ако основното съдържание се характеризира с етерични масла и натурални продукти, то със сигурност можете да се доверите на рецептата.

Именно затова решихме да ви предложим бърз начин да приготвите лосион за тяло в домашни условия – лесен начин да знаете точно какво поставяте върху кожата.

Маслото от ший е подходящо за съставка в лосион, защото предпазва от слънчеви изгаряния, заздравява малки порязвания и ожулвания и хидратира за дълго.

Кокосовото масло е с антивирусни, антимикробни и антибактериални свойства. Към това се добавят бързата и дълготрайна хидратация и приятна миризма.

Маслото от жожоба е на практика течен восък, получен от семената на жожобата. Като съставка, има антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Ще ви бъдат необходими:

½ чаена чаша масло от ший

¼ чаена чаша кокосово масло

¼ чаена чаша масло от жожоба

Между 5 и 10 капки етерично масло

Начин на приготвяне:

Смесете маслото от ший, кокосовото масло и маслото от жожоба в стъклена купа или мерителна чашка. След това, на принципа на водна баня, потопете купата в тенджера с вода. След като се загрее добре, започнете да разбърквате до пълното и равномерно сливане на съставките.

Индикатор за готовата смес е промяната в цвета ѝ – от бяла ще започне да се избистря. Охладете получения продукт за един час или докато стане бял и плътен. С миксер разбийте лосиона, докато получите консистенция на разбита сметана.

Добавете етеричните масла. След като поставите сместа в съда, в който ще я съхранявате, оставете да престои в хладилник за още час.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари