IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни трикове при сенките за очи – Част 1

25 март 2015 14 22

Как да ги поставяме добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Поставянето на красиви сенки наистина може да бъде изкуство. Именно заради този си характер, техниките за гримиране не се отдават лесно и бързо на всички.

За сметка на това обаче, има някои трикове, с които да създадем визиите, за които винаги сме си мечтали.

Сенките са сред козметичните продукти, с които могат да се създават едновременни вечерни комбинации и ежедневни такива.

Всичко зависи само и единствено от цветовете. Е, и от техниката на поставяне. Представяме ви някои скрити трикове при сенките за очи.

1. Вземете си четка

Макар че повечето модели сенки за очи вървят в комплект с различни меки апликатори, най-добре е да се сдобиете с четка от естествен косъм. С нейна помощ много по-лесно ще направите плавните преливания между цветовете.

2. Вместо очна линия

Очната линия обикновено е малко по-агресивна и е препоръчително да я използвате основно за вечерен грим. Алтернативен заместител могат да бъдат тъмните сенки за очи. Единственото, което ви трябва, е четка с ъгъл, с която да нанесете по дължината на клепача.

3. Бадемови очи

Предимството на бадемовите форми на очите е, че всякакви комбинации с цветове им стоят добре. Особено добър избор са силните опушени очи. Изберете различни нюанси на един цвят и нанесете тъмните в основата, а светлите в горната част.

4. Съвсем малко за кръглите очи

Кръглите форми при очите не „носят“ особено много на разнообразни цветове при сенките. Използвайте само един цвят и го нанасяйте много пестеливо. Добър избор е да се спрете на цветове, които оптически отварят окото. Такива са светлите и перлени пигменти.

5. Три цвята за тесните очи

Естествено присвитите и малки очи се подчертават най-добре при комбинация от три цвята. С най-тъмния очертайте най-долната част на окото, където е най-близко до миглите. Прелейте плавно с междинен цвят и след това поставете най-светлия най-отгоре.

6. Леко с контрастите

Колкото по-светла е кожата ви, толкова по-внимателни трябва да сте с тъмните и плътни сенки за очи. Въпреки че контрастът е точно това, от което имате нужда, този тип цветове са за специални случаи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари