IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разберем дали маската за лице е подходяща?

1 април 2015 12 24

Избор на правилна терапия за всеки тип кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често се изкушаваме от обещанията за перфектна, чиста, гладка и мека кожа, които козметичните фирми ни обещават.

За съжаление, често се получава точно обратното. Вместо да сме безумно щастливи от резултатите, се налага да се справяме с още един, допълнителен проблем към вече съществуващите такива.

Тъй като всеки един тип кожа има своята специфика, съобразяването с характеристиките при грижата е задължително.

За да не се получава разминаване между очаквания и реалност, представяме няколко прости правила за всеки тип кожа, с които успешно да прецените дали маската за лице е подходяща, без да я нанасяте.

Ето кои са те.

1. Ако имате суха кожа

В случай, че сте със суха кожа, най-добре избягвайте всякакви киселини като съставки в козметични продукти за лице. Те ще ви дехидратират още повече и могат да причинят белене, лющене и зачервяване. По-добре потърсете маска за лице с глина, сяра или бензоил пероксид, които са и основните решения за акне. Белите масла са перфектни за внасяне на влага в кожата. Зеленият чай също не е за препоръчване.

2. Ако имате мазна кожа

Мазната кожа се характеризира с плътност и това изисква много по-силни съставки, за да успеят да проникнат и да действат. Независимо, че е трудно каквито и да е продукти да раздразнят кожата ви, добре е да избягвате силното овлажняване. Вместо това, потърсете съставки, които абсорбират масла – такива са каолин, глина, морска сол и кал.

3. Ако имате чувствителна кожа

Търсете продукти, чиито съставки имат успокояващ ефект върху кожата. Алое, лайка и краставица са трите основни продукта, за които трябва да следите в съдържанието. Те лесно ще премахват зачервяванията, сърбежите и беленето. За дами, страдащи от розацея или екзема, не се препоръчва да се доверяват на каквито и да е обикновени маски за лице, а да се допитат до специалист, тъй като те наистина страдат от твърде чувствителна кожа.

4. Ако имате комбинирана кожа

Комбинираната кожа се характеризира със сухи крайни части на лицето и мазна Т-зона . Най-подходящото действие е ексфолиране, без да се изсушава кожата. Използвайте продукти, които се фокусират върху хидратацията и имат ниска концентрация на киселини.

Преди да нанесете какъвто и да е продукт върху лицето, най-добре опитайте първо как ще реагира кожата. Използвайте малко количество върху лактите и изчакайте известно време. Ако няма никаква реакция, нанесете и върху лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

dani ( преди 9 години )
а за нормална кожа? или тя няма нужда от маски... :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар