IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забавим стареенето? – Част 1

2 април 2015 08 30

Основни фактори, влияещи на вида

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много пъти сме чували съвета да се радваме на младостта си, защото няма да усетим кога ще отмине.

Колкото и да ни се е струвало невъзможно и не сме си се представяли видимо остарели, този момент наистина настъпва рано или късно. Когато става въпрос за кожата и външния ни вид, по-добре да е късно.

С годините на дългите нощи с приятели, безкрайните липси на сън заради емоции и мотото, че веднъж се живее се сдобиваме малко по малко с бръчици около очите, устните и върху челото.

Този процес не може да бъде спрян, но може да бъде забавен. Представяме ви няколко съвета за това как да се порадвате на свежия и младежки вид по-дълго.

1. Избягвайте слънцето

Враг номер 1 на красивата и чиста кожа е слънцето. Много пъти сме споменавали за пигментните петна, дехидратирането и създаване на благоприятна среда за поява на бръчици. Слънчевите лъчи са един от основните фактори в околната среда за преждевременно състаряване.

Да не споменаваме, че дните, в които да имаш силен слънчев загар отдавна преминаха безвъзвратно. В момента актуални са порцелановите кожи, които позволяват акцентиране върху устните със силно червило. Редовната употреба на слънцезащита е задължителна.

2. Откажете вредните навици

Обикновено това е съвет, който се дава от лекарите, но замислете се колко влияние оказват консумацията на алкохол и пушенето върху външния вид. След като преминем определена възраст, нивата на естроген се понижават значително и производството му далеч не е като преди.

Като се има предвид това, кожата може да започне да увисва и да се развали здравословният вид на контура.

3. Инвестирайте в козметика

Друг съвет за това, как да забавите стареенето, е да инвестирате в правилна и качествена козметика. В момента, в който забележите появата на първите бръчици „пачи крак“, най-добре забравете за закупуването на декоративна козметика.

Инвестицията в козметика, съобразена с вашия тип кожа е изключително важен момент и определено няма да съжалявате след време.

4. Силата на природата

Ако искате да забавите стареенето, обръщането към природата е добро решение. Независимо дали сте фен на определени марки, нищо не влияе толкова добре на кожата, колкото естествените съставки. Единственото, което трябва да имате предвид е, че ви е необходимо постоянство, за да видите ефект.

5. Риба

Всички знаем за препоръчителната консумация на риба като основен съвет против стареене, но често повече на теория, отколкото на практика. Ежедневно слушаме за замърсяванията на реките и океаните, но реално, рибата в магазина идва от развъдници.

Не забравяйте да консумирате морски продукти и ядки, за да противодействате на ефекта от свободните радикали – основните виновници за стареенето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

? ( преди 9 години )
"3. Инвестирайте в козметикаДруг съвет за това, как да забавите стареенето, е да инвестирате в правилна и качествена козметика. В момента, в който забележите появата на първите бръчици пачи крак, най-добре забравете за закупуването на бяла козметика. Инвестицията в козметика, съобразена с вашия тип кожа е изключително важен момент и определено няма да съжалявате след време."Като изключим зловещите тафтологии, някои титан ще ми преведе ли какво се казва??? Хем да инвестираме, хем да забравим да купуваме? Абе какви *** ви пишат статиите, бежанци ли са, имат затруднения в четенето с разбиране ли?!?!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар