IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилата за красотата, които да нарушим – Част 1

17 април 2015 05 07

Спокойно можете да игнорирате някои „задължителни“ неща

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В днешния динамичен свят, трудно успяват да се съхранят каквито и да било правила.

Постоянните промени налагат на жените да следят непрестанно козметичната индустрия и да бъдат „в крак“ с новостите.

Тъй като това може да бъде един изключително уморителен процес, който изисква голяма концентрация и доста отделено време, понякога просто ни омръзва.

За да не се чудите повече с какво можете да направите компромис, представяме козметичните правила, които спокойно да нарушите.

Без свян.

1. Без скубане на косъмчета над горната линия на веждите

Това е едно от най-често срещаните правила, което следва логиката, че дори и един грешно отскубнат косъм в горната част може да развали цялостната форма на веждите. Все пак, съществуват професионалисти, които знаят какво правят и можете да им се доверите. Ако не харесвате формата на веждите си, най-добре е да се обърнете към тях и техните услуги, за да не изглеждате вечно учудени.

2. Изберете си един акцент

Придържахме се дълго към това правило, защото е най-сигурният начин да не сгрешим с грима. Тъй като знаем, че границата между елегантност и кич е много тънка, използвахме само ярко червило или опушен грим. Въпреки това, сега е моментът да нарушим правилото и да дръзнем да подчертаем и устните и очите. Все пак, не прекалявайте твърде много с експериментирането.

3. Ружът е само за скулите

Определено не е съвсем така. Това правило е създадено отново за да не се допускат фрапантни грешки, но трябва да се има предвид и основната функция на козметичния продукт. Ружът е създаден, за да внася свежест и може да бъде използван върху всяка една част от лицето, за която смятаме, че има нужда.

4. Не комбинирай грима с дрехите

Концепцията на това правило е, че гримът и цветовете по дрехите трябва да бъдат от различна палитра. Както другите правила, това също е позволено да се наруши. Ако розовите нюанси са в унисон с настроението ви – съчетайте ги и в грима си. В крайна сметка, най-важното е вие да се чувствате добре.

5. Съчетайте червилото с лака за нокти

Ако следваме логиката на правилата, не трябва да комбинираме грима с дрехите, но е добре да използваме един цвят за устните и ноктите. Нещо, което някак си звучи като точно обратното на логично. Има изключително много лакове за нокти, които стоят много красиво върху ръцете, но са неподходящи за лицето. Смело нарушавайте това правило!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари