IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо вашият фон дьо тен не стои добре?

20 април 2015 09 14

Какъв е проблемът и как да го решим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Фон дьо тен-ът за едни е най-великото изобретение на козметичната индустрия, а за други пълен кошмар.

Обикновено първата ни асоциация е за жена с поставена „маска“ върху лицето ѝ, която по-скоро стои грозно, отколкото да покрива несъвършенствата.

Колко често ви се е случвало да нанесете съвсем тънък слой от любимия си фон дьо тен и някак си ефектът да не е като този, който ви представи козметичната марка в своята реклама? Доста често.

Преди да заклеймите продукта обаче, помислете дали проблемът не се крие някъде другаде.

Представяме ви най-честите причини, заради които фон дьо тен-ът ви не стои както трябва.

1. Не овлажнявате достатъчно.

Независимо от вашия тип кожа, задължително е да хидратирате добре преди да нанесете фон дьо тен. По този начин създавате подходяща основа, върху която да не се получава ефектът на подчертаване на бръчките. Преди да обвините за всичко фон дьо тена, уверете се, че сте подбрали правилен крем за лице. Друг важен момент е след нанасяне на хидратиращ продукт, да изчакате между 5 и 10 минути, за да може кожата да абсорбира добре.

2. Не използвате правилна основа.

Основата за грим е чудесен продукт, но ако не използвате правилната, можете да навредите на кожата. Всичко това зависи само и единствено от съставките. Фон дьо тените и основите за грим често са съставени или на водна, или на силиконова основа. Знаете, че водата и силиконът не се смесват добре – основната причина да се получава „белене“ на фон дьо тена ви. Подберете продуктите си така, че да се комбинират правилно.

3. Използвате твърде много основа.

Въпреки че основите за грим са предназначени да спомогнат за дълготрайността и лесното нанасяне на други козметични продукти, не е рядкост и точно обратният ефект. Твърде голямото количество основа може да остави кожата ви твърде мазна и фон дьо тен-ът буквално да се „пързаля“ и да стане на петна. Необходимото количество, което е повече от достатъчно, се равнява на грахово зърно.

4. Използвате твърде много фон дьо тен.

Разбираме, че искате да прикриете всеки един, дори и минимален недостатък на вашата кожа. Проблемът е, че това не се получава само с количество. Златното правило при използване на фон дьо тен е: „Колкото по-малко, толкова по-добре“. Използвайте лек, тънък слой, за да изравните тона на кожата, а за тъмните петна и зачервявания разчитайте по-скоро на коректор.

5. Не нанасяте правилно.

Ако използвате кръгови движения с четка, можете да постигнете ефект на микроексфолиране – процес, който води до сухи петна. Вместо това, използвайте еднопосочни движения, насочени от основата към края на лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари