IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите грешки с красотата във фитнеса

9 май 2015 05 08

Какво да спрем да правим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Решили сте да започнете усилени тренировки във фитнеса? Браво на вас! Това е един чудесен начин да подобрите физическата си форма, да повдигнете духа и тонуса.

Най-хубавата част е, когато видите сами резултатите и повишите значително своето самочувствие и самооценка.

Преди обаче да стигнем до хубавата част, ще трябва доста тренировка и постоянство.

Тъй като правим повечето неща преди всичко за да изглеждаме добре, със сигурност бихме искали да знаем за евентуалните грешки с красотата, които може би допускаме във фитнеса.

За да не си навредим по какъвто и да е начин, обобщихме най-често срещаните навици, които не се отразяват добре на красотата и визията ни.

1. Забравяте да сложите дезодорант

Да, разбираме, че бързате и имате твърде много неща, за които да мислите, но това не е компромис с красотата, който да правите. Използването на дезодорант не само, че ще помогне да не допринасяте към така или иначе съществуващата миризма на пот, но и няма да се налага да се справяте с мокри и лепкави петна.

2. Почистете след себе си

След като сте приключили тренировката, задължително трябва да помислите дали оставяте помещението в същия вид, в който сте го намерили? След като се изкъпете, почистете кичурите коса, паднали по време на изплакване от шампоан и гледайте да изхвърлите всякакви опаковки от лосиони за тяло, шампоани, балсами или каквито и да е други продукти за еднократна употреба.

3. Не махате грима

Повечето дами предпочитат да посетят фитнес залата след края на работния ден. Това е чудесно, но имайте предвид, че имате грим върху лицето си. Ако тренирате с козметика, рискувате да се сдобиете със запушени пори, замърсявания, зачервявания и какви ли не раздразнения върху кожата. Използвайте кърпички за махане на грим – те са удобни, бързи и практични.

4. Без автобронзанти преди тренировка

Всички сме заети и се опитваме да комбинираме извършването на няколко дейности едновременно, но това не е мястото за експерименти. Ако поставите автобронзант преди тренировка, рискувате да се изпотите и да се образуват вадички, които да направят тена ви неравномерен и дори грозен. Имайте предвид, че подобни продукти изискват поне 8-9 часа, за да засъхнат.

5. Не почиствате лицето след фитнес

Дори и вече да сте махнали грима, задължително трябва да почистите добре кожата след тренировка. Това е така, тъй като със сигурност сте пипали различни уреди и след това лицето си – замърсяване, способно да ви „донесе“ запушени пори, пъпки и раздразнения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари