IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с черните точки?

16 май 2015 04 49

5 лесни трика

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Черните точки са изключителен проблем, който всяка жена е имала в един или друг етап от своя живот.

Неприятните разширени пори понякога нито могат да се премахнат просто така, нито се свиват, нито се изчистват.

Понякога сме имали чувството, че каквото и да правим, те се появяват още по-големи и грозни отпреди.

Различните терапии невинаги се отразяват добре на всеки тип кожа и изискват стабилно проучване, преди да ги приложите върху себе си.

В крайна сметка, не сме опитни зайчета, а и лицето е последното място, на което бихме искали да експериментираме.

Именно затова подбрахме изпробвани и даващи резултат методи, на които без притеснения можете да се доверите.

Ето ги и тях.

1. Козметика

Избягвайте да използвате кремообразни и мазни козметики. Това може да увеличи шансовете за получаване на черни точки. Прегледайте добре кремовете си и преценете дали отговарят на който и да е от двата критерия – след това задължително потърсете алтернативен вариант.

2. Почистване

Възползвайте се от нежен почистващ продукт, който е предназначен за предразположена към акне кожа. Не използвайте в никакъв случай обикновен сапун, тъй като той може да запуши порите.

3. Ексфолирайте

Ексфолирането на кожата е много съществена стъпка за премахването на мъртвите клетки в горния пласт. Това помага да се отървете от заседналата мръсотия във вътрешността на порите, което всъщност е същината на черните точки.

4. Съставки

Ако имате мазна кожа, опитайте да използвате маска с глина за намаляване на омазняването. Освен това, можете да си направите комбинация от лимонов сок, бадемово масло и глицерин. Нанесете сместа върху лицето с масажни движения.

5. Хидратиране

Можете да хидратирате лицето си с влажна топла кърпа всяка вечер – това със сигурност ще ви помогне. Поставяйте по 15 минути, за да почистите замърсяванията и порите. След това задължително оставете кърпата във вряла вода, за да премахнете микробите и бактериите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари