IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направим букли без маша?

25 май 2015 08 15

Лесен трик със сешоар

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Оформянето на косата понякога може да бъде най-големият ни кошмар.

Постоянното изскачане на най-различни косъмчета, невъзможност да се зададе формата, която искаме и непокорните кичури са способни да опънат нервите ни до краен предел.

Към това добавяме и съсипването на косъма, за което помагаме с най-различни преси и маши и просто картинката е чудна!

Веднага се сещаме за посещенията при фризьора, след които само със сешоар и четка за коса получаваме обемни къдрици в краищата, които се задържат непроменени до следващото къпане.

Представяме ви как да се сдобиете с такава прическа, без да се налага да отидете до фризьорския салон.

Ще ви бъдат необходими:

Голяма кръгла четка за коса

Малка кръгла четка за коса

Шнола

Сешоар

След като измиете добре косата, разделете я на две части. Навийте едната половина и хванете с шнола – така няма да позволите на косъма да изсъхне и ще оформите по-лесно на влажна коса.

Хванете и другата половина, като отделите един кичур от най-долния пласт. Изправете добре с голямата кръгла четка и сешоара.

Когато сте готови, вземете малката кръгла четка и навийте кичура около нея. Издухайте добре с топла струя и оставете няколко секунди преди да развиете. Горещината се абсорбира от четката и тя играе ролята на ролка за коса с топлина.

Внимателно развийте косата и оформете къдрицата. Оформете цялата коса по този начин. След като сте готови, използвайте две капки арганово масло.

Разтрийте между дланите и преминете през къдриците. Малкото количество ще добави блясък, мекота и няма да омазни прическата. Завършете с лак и се насладете на деня.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари