IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да заздравим ноктите?

31 май 2015 11 00

Няколко работещи рецепти

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Силните, здрави и красиви нокти са едни от най-красивите и привлекателни атрибути на женските ръце.

Често след като увредим нашите плочки с гел или акрил, се сдобиваме с неприятно жълтеникаво оцветяване, начупени или слаби нокти.

Това се явява огромна пречка за красивия ни маникюр и ни създава значителни главоболия в мислене как да поправим нещата.

Днес ще ви представим няколко различни козметични рецепти, които не просто ще ви помогнат да заздравите ноктите си, но и ще задържат този ефект за дълго време.

Съставките са изключително лесни и можете да ги намерите по всяко време във всяко домакинство.

1. Лимонов сок и морска сол

Смесете 1 супена лъжица морска сол, 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок и половин литър топла вода. Накиснете добре ноктите в тази „баня“ и оставете за около 15 минути. След това изплакнете добре и нанесете хидратиращ крем за ръце или подхранващо олио. Ако прилагате тази процедура през ден в продължение на две седмици, ноктите ви ще станат много по-здрави и ще изглеждат здрави.

2. Зехтин, мед и яйце

Смесете 4 супени лъжици леко затоплен зехтин с 2 супени лъжици мед и едно яйце. Разбъркайте добре всички съставки и потопете ноктите си в продължение на 10-15 минути. След това измийте с топла вода, но без да използвате сапун или какъвто и да е почистващ продукт. Ако се грижите по този начин за ноктите си поне два пъти седмично в продължение на 2-3 седмици, ще видите резултатите и тяхната дълготрайност.

3. Лимонов сок и зехтин

Лимоновият сок и зехтинът се явяват чудесно лечение за ноктите на ръцете. Смесете 3 лъжици зехтин с една супена лъжица лимонов сок. Както при другите рецепти, потопете ноктите за около 10-15 минути и след това изплакнете добре с вода. Използвайте тази процедура веднъж или два пъти седмично.

4. Зехтин

Ако сте в настроение за експериментиране, но не разполагате с никакви други съставки, освен със зехтин – не се притеснявайте. Естествената съставка е изключително подхранваща и овлажняваща и се абсорбира лесно в кожата и ноктите. Накиснете ноктите си в съд със зехтин и задръжте за поне 15-20 минути. След това изплакнете обилно с вода и подсушете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари