IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красив поглед без грим? Възможно е!

11 юни 2015 04 10

Подгответе се за лятото

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяка година се опитваме да открием тайната на моделите – как точно изглеждат толкова красиви и на плажа?

Разбира се, не е нужно да казваме, че гримът на морския бряг не е особено добра идея – представете си кожата, която се опитва да диша и вие ѝ поставяте едно стабилно количество козметика.

Освен че рискувате да получите раздразнения и зачервявания, може след почивката да се върнете и с много нови черни точки и несъвършенства.

Да, и ние не си представяме така да завърши лятото. Точно по тази причина потърсихме алтернативен вариант и различни трикове, с които да се сдобием с мечтания красив и съблазнителен поглед, без да използваме нито молив, нито спирала, нито сенки.

Оказа се, че тайната е в няколко елементарни трика, които работят и действително внасят блясък в плажната ни красота.

Ето какво трябва да направите, за да се сдобиете с красив поглед по време на слънчевите бани... или по време на насладата от поредния освежаващ коктейл.

1. Основна грижа за кожата

Тъй като няма да можете да използвате техниките за прикриване на несъвършенствата, по-добре е да започнете с естественото справяне с проблемите. Вместо да криете – решете ги.

Поставете малко крем за лице и върху клепачите. Това е полезно, тъй като ще задържи кожата ви влажна и хидратирана през целия ден. Бъдете особено внимателни при нанасянето, за да не попадне в очите, тъй като може да предизвика сърбеж или парене.

Студената вода е най-добрият ви приятел – обилно изплакване с нея ще направи очите ви да изглеждат свежи и чисти. Този трик действа по същия начин и с цялото лице.

Ако преди да излезете на плаж поставите за 10-15 минути студени пакетчета чай на всяко око, ще стегнете кожата и няма да има следа от умора.

Сънят е много определящ за свежия вид – гледайте да спазвате режим, с който да спите поне осем часа на денонощие. В противен случай рискувате липсата на почивка да се отрази видимо върху красотата ви.

Пиенето на много вода е основната превантивна мярка срещу дехидратирането и изморения вид. Пийте поне по два литра на ден и консумирайте колкото можете повече плодове и зеленчуци.

2. Блясък в очите

След като сте спазили всички стъпки за естествено подчертаване на красотата, можете да пристъпите към малките трикове. Тъй като няма да поставяме никаква козметика върху очите, трябва да намерим друг начин да привлечем погледа и да го направим неустоим.

За целта, акцентирайте върху веждите. Не забравяйте да оформите и подчертаете рамката на очите. Всъщност, това е един от лесните начини да направите и визуален „лифтинг“.

За да внесете блясъка, който всъщност прави погледа толкова примамлив, можете да използвате малко количество вазелин. Поставете го върху чиста четка от стара спирала и нанесете върху миглите. Така ще разделите и ще подчертаете всяко едно косъмче, създавайки същия ефект, който има и козметичният продукт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари