IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем четка според косата?

17 юни 2015 07 25

Лесни съвети за правилна селекция

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивата прическа зависи до голяма степен от четката за коса, с която стилизирате.

Възможно е формите, които искате, да не се получават, просто защото не използвате правилните инструменти.

Това няма нищо общо с косата и нейната структура, затова не винете нея.

Тъй като козметичната индустрия се е постарала да отговори на нуждите на всички свои клиентки и техните коси, ставаме свидетели на истинско разнообразие от форми, изработка и размери на четките за коса.

Тъй като не сме минали през специално обучение като професионалните фризьори, често явление е да сбъркаме при селекцията на инструмент от този тип.

Точно по тази причина представяме видовете четки и коя за какъв косъм е най-подходяща.

1. Кръгла четка

Големите кръгли четки предлагат заглаждане и обем в косъма за плътна, права и дълга коса. Този тип четки се използват най-често за създаване на обемни, меки вълни върху повечето видове косъм.

2. Плоска четка

Големите плоски и широки четки са много гъвкави. Те са идеални за разплитането на възелчета в косата и предпазват от появата на стърчащи косъмчета. Можете да използвате такава четка, за да стилизирате косата в естествено изглеждащи вълни.

3. Малка кръгла четка

Този тип инструменти за коса са много добри, тъй като позволяват на въздуха да минава между косъма. Препоръчително е да ги използвате при къси коси – изсушават бързо, предпазвайки от дехидратиране.

4. Въртящи се четки

Тази категория четки включват овални четки, които оформят чрез специална, въртяща се глава. Те са предназначени за суха и леко повредена коса, която има склонност към накъсване. Основната им част осигурява приток на въздух, което ги прави подходящи за дълга коса.

5. Гребен с широки зъбци

Предимството на голямото разстояние между зъбците е, че разделят косата и могат да бъдат използвани докато миете косата си, за да разнесете равномерно шампоана и балсама. Този тип гребени са много добри за разплитане на възелчета в косата и са подходящи за всеки тип коса.

6. Нормален гребен

Нормалните гребени са най-разпространени в магазинната мрежа и са добри за прави или чупливи коси. Ефектът, който те оставят след себе си е гладка и лъскава коса. Не е добре да се използват върху естествени къдрици, тъй като могат да ги развалят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари