IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спрем потенето на лицето?

18 юни 2015 04 59

Важни трикове за лятото

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Високите температури и нива на влажност във въздуха могат да направят лицето да изглежда мазно и лъщящо през целия ден.

Това със сигурност не е част от търсените ефекти, нито се вписва в идеалната представа за красота.

Постоянното почистване на лицето с кърпички и опитите да се попие себумът и потта могат да засилят ефекта.

Това се получава защото кожата заема отбранителен режим и често се стига до свръхпроизводство на естествена мазнина.

Има начини, с които да си подсигурите по-малко потене и омазняване на лицето.

Ето кои са те.

1. Салицилова киселина

Използвайте салицилова киселина, за да поддържате кожата нормална през целия ден. Тя отпушва порите на кожата и има матиращ ефект. Не прилагайте повече от два или максимум три пъти в рамките на един ден.

2. Минерална вода

Задължително е да изплаквате лицето с минерална вода, за да запазите кожата свежа и без мазнина. Избягвайте ароматизираните почистващи продукти с цветни нотки или парфюми, защото те могат да раздразнят и да зачервят кожата.

3. Хидратация

Много важен момент е хидратиращите продукти да бъдат на водна основа. През топлите месеци кожата е склонна да се поти много, но това не трябва да бъде предпоставка да пренебрегвате овлажняването. Смяната на крема с такъв на водна основа ще балансира нивото на влага и ще я задържи за по-дълго време там, където ѝ е мястото.

4. Основа

Потенето и себумът са основни врагове на перфектния летен макиаж. Именно затова, задължително използвайте основа за грим, преди да нанесете каквито и да било други козметични продукти върху лицето. Тя ще блокира влагата в порите и ще предпази от омазняване.

5. Попивайте

Козметичната индустрия предлага широк набор от специално създадени кърпички, предназначени да почистват от лицето потта и себума. Те отнемат излишната мазнина и ще оставят след себе си чиста и гладка кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари