IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво говори за вас гримът, който носите?

1 юли 2015 08 19

Красивите навици и характерът

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяко едно нещо в човек „издава“ характера, вкуса и предпочитанията му.

По същия начин, по който можем да си направим заключения за дадена личност по начина, по който се облича, гримът разкрива някои характеристики на същността ни.

Макар и да не ни се вярва, селекцията ни за козметични продукти и начина, по който избираме да ги нанесем, може да създаде грешна представа в околните за самите нас.

Или пък правилна.

Тъй като едно от най-големите умения е самооценката и трезвата представа за това, какво впечатление оставяме в другите, селектирахме основните асоциации според различния вид грим и грешки с външния вид.

Вижте ги добре и помислете върху тях – със сигурност ще ви донесат успех в социален план, а и ще изглеждате по-красиви в сравнение с преди.

1. Твърде много грим

Ако не работите в някоя изключително креативна сфера като козметиката или модата, твърде многото грим, изкуствените мигли, брокатите, силният руж и неоновите сенки могат да разсейват останалите и това да ги подтикне да ви възприемат като незрели и дори инфантилни. Не забравяйте да се обличате и гримирате според годините си. Не се опитвайте да подражавате на по-младите, а бъдете жена на място.

2. Неправилна форма на веждите

Вашите вежди са изключително експресивни и говорят за вас като характер много повече, отколкото предполагате. Добре оформените, плътни и красиви вежди създават усещане в другите за самочувствие и сигурност. Острите ъгли при веждите карат хората да ви възприемат като агресивен и често твърде неотстъпчив характер.

3. Несъвършенства по кожата

Проучвания сочат, че дамите, които отиват на интервю за работа с петна от фон дьо тен или изцапани от спирала клепачи дават много по-ниски резултати и рядко преминават към следващото ниво или да получат самата работа. Внимавайте как нанасяте грима и прикривайте всяко едно несъвършенство.

4. Цветове според типа

Много разпространен е фактът, че носенето на червено червило се възприема от работодателите като символ на увереност, енергия, страст, сила и вълнение. Ако ще се подчинявате на което и да е от тези твърдения, задължително помислете за тон, който ще отива на комбинацията с цветове от косата, кожата и очите. Синьото индикира за доверие, честност и лоялност, а розовото подчертава живота във вас и вашата женственост. Който и от цветовете да изберете, не забравяйте, че не трябва да прекалявате с него.

5. Един акцент

Много важен елемент при грима е поставянето само на един акцент. Ако искате това да бъдат очите, заложете на червило в телесен цвят, балсам или само гланц. В никакъв случай не прекалявайте и не се опитвайте да нарисувате ново лице върху вашето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари