IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяване след дългите нощи

8 юли 2015 06 49

Няколко съвета за едно по-красиво лято

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Барбекюта, дълги дни на плажа, сватби, пикници и всичко това под горещото и незаменимо слънце. Това са само част от нещата, които правят лятото любимия сезон на всички поколения.

По тази причина, някак си не ни се прибира рано-рано и обикновено заменяме здравословния и красив сън за още няколко хладни коктейла.

Резултатът често е невероятни спомени... и дехидратиране с подуване на лицето. Страничните ефекти не се премахват лесно, особено ако са в следствие на неправилен начин на живот от едно известно време. Да кажем целия летен сезон.

Превантивните мерки, които можете да вземете до 24 часа преди събитието са да намалите кофеина и солта, да консумирате основно листни зеленчуци и много вода.

Ако се провалите, представяме триковете, които да ви помогнат след дългото парти.

1. Повече възглавници

Може би в момента е малко късно за това, но го имайте предвид следващия път, когато се забавлявате до късно. Преди да си легнете, поставете още една възглавница или навийте хавлиена кърпа – височината ще подпомогне правилната циркулация на кръвта.

2. Вода с лимон

Започнете деня с чаша топла вода с лимон. Тази комбинация е естествен диуретик и има слабително действие. Добавянето на няколко резена лимон в чашата ще намали количеството задържана вода в организма, което е основният виновник за подпухването. Известно е, че водата с лимон е природното средство, „виновно“ за изчистването на токсините от тялото.

3. Краставица

Краставицата се бори с подпухването под очите и подкожно, тъй като отделя антиоксидант, който помага за намаляването на отоците. Поставете два резена върху очите си за 10 минути и консумирайте по една краставица на ден.

4. Чай от джинджифил

Джинджифилът е известен със своя естествен противовъзпалителен ефект и успешно стимулира храносмилането. В една чаша добавете резен обелен джинджифил и залейте с гореща вода. Оставете да изстине и пийте бавно.

5. Чай с мента

Маслата в ментата облекчават почти всякакви спазми в стомашно-чревния тракт и позволяват спадането на корема след подуване. Освен това, не трябва да се пренебрегват и неговите регенериращи свойства, които са незаменим помощник при дехидратиране и подуване на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари