IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се гримираме правилно? – част 1

22 юли 2015 11 20

Важни стъпки за козметиката

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всеки един козметичен продукт има правилен начин за нанасяне, за да се постигне перфектният вид.

Макар да знаем за какво са предназначени компонентите в бюти несесера ни, това далеч не означава, че можем да се справим с тях.

Да, спиралата за мигли говори сама по себе си, но никъде по флакона не пише, че е желателно да се нанасят няколко пласта един след друг, като между всеки да даваме 20 секунди време, за да изсъхне.

Точно тези малки трикове са от решаващо значение. Представяме ви правилният грим и съветите за него според различните части от нашето лице.

1. Срок на годност

Преди да започнете използването на който и да е продукт, задължително проверете срока му на годност. Колкото и да ви е любима някоя козметика, ако е минало времето, в което е трябвало да я използвате, много вероятно е да се сдобиете с неприятно зачервяване и дори инфекции. Хвърляйте спиралата за мигли на всеки три месеца, сенките за очи между 9 и 18 месеца, а моливите подостряйте често, за да ги поддържате чисти.

2. Грешки със спиралата за мигли

За да избегнете грешки или зацапване по клепача, нанесете няколко слоя от продукта само върху горния клепач. След това прекарайте четка за вежди, за да предотвратите напластяване.

3. Мигновен блясък на лицето

За да се сдобиете с мигновена свежест, нанесете малко течен руж в цвят на роза, за да изглежда по-естествено. Геловете или кремовете са много по-лесни за размазване и не стоят контрастно на фона на кожата. Нанесете върху скулите и разнесете.

4. Маникюр за минута

Имате нужда от поправяне на маникюра? Изпилете ноктите в квадратна форма и попълнете там, където е необходимо. Нанесете топ лак и изчакайте да изсъхне. Задължително поставете крем за ръце, за да хидратирате кожата.

5. Етикет за веждите

Тенденциите при веждите този сезон диктуват естествените визии, които нито са твърде плътни, нито твърде тънки. Използвайте молив или сенки в същия цвят, в който са косъмчетата ви, за да попълните където е необходимо.

6. Изморени крака

Поглезете краката си с приятна баня. Напълнете подходящ съд с топла вода и капнете малко етерични масла по избор. Можете да направите лек масаж на стъпалата и пръстите, като отделите поне по 15 минути на крак.

7. Молив за очи и устни

Преди да подострите вашия молив, без значение дали става въпрос за устни или очи, поставете го в хладилника за поне 10 минути. Това ще го втвърди дотолкова, доколкото да не се счупи в острилката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари