IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боядисване? Помислете добре

30 юли 2015 14 21

Какво да имате предвид

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивите тенденции за цветове в косите се менят с всеки един сезон. Помним дните, в които златисторусите пигменти владееха модния подиум.

След това те бяха заменени от гарвановочерни гриви и топъл кестен, за да стигнат до бронд за пролет-лято 2015.

За по-дръзките дами, неоновите цветове лесно намират място върху скалпа, а експериментите с тях могат да бъдат стотици.

Всичко това е много красиво и интересно, но не трябва да забравяме, че всяка една такава промяна влияе върху нашата коса.

Вредните последици ни „сдобиват“ със суха грива без блясък, която с времето не просто, че изтънява, но и губи своя цвят – нещото, за което уж направихме тази жертва.

Ето за какво трябва да помислите добре, преди да се подложите на боядисване.

1. Здраве на косата

Това е първото нещо, за което трябва да помислите. Цветът на косата ще остане по-дълго и ще изглежда много по-добре, ако е поставен върху косъм, който е здрав. Ако наблюдавате често накъсване или изсушаване, подобна процедура само ще влоши нещата. Преди да боядисате, задължително направете една седмица терапия с хидратиращи маски.

2. Съвет от стилист

Въпреки че със сигурност имате точни изисквания относно цвета, препоръчително е да вземете предвид и мнението на експерт. Той ще ви помогне да съобразите пигментите, марката и дори начина, по който да бъдете боядисани. Не забравяйте, че един и същи цвят може да бъде съвсем различен върху всеки тип естествен нюанс.

3. Подходящ нюанс

Когато става въпрос за боядисване на косата, обикновено се срещаме с огромното разнообразие от цветове, което козметичните марки предлагат на пазара. Ако искате кестенява коса, подберете пигментите така, че да отиват на цвета на кожата и очите ви. Стилистът може да ви помогне и тук, особено ако познава структурата на косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари