IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ексфолиант от природата

6 август 2015 06 57

Какво можете да използвате спокойно върху лицето?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ексфолирането на лицето е една от най-важните за красотата процедури.

По този начин не просто връщаме блясъка на кожата, но и успяваме да почистим натрупаната мръсотия от външните фактори и да подобрим кръвообращението.

Извършването на терапията с подходящ продукт веднъж седмично дава видими резултати – кожата става по-мека, светла и дори изглежда по-млада.

Най-доброто време, в което да използвате ексфолиант за лице е след залез слънце, преди лягане за да премахнете натрупаното през деня.

Когато става въпрос за самия продукт, с който да извършите ексфолирането, предлагаме да се спрете на разнообразието, което природата ни предоставя.

Ето как сами да се погрижите за себе си.

Папая и ананас

Ензимите от тези плодове помагат за успешното премахване на мъртви клетки от изтощена и суха кожа. По този начин озарявате трайно, без да се притеснявате за негативни последици. Ексфолианти с тези ключови съставки са идеални за нормална кожа.

Бадем и зехтин

Когато кожата ви е суха, напукана или лющеща се, добре е да хидратирате. Това може да се случи ако използвате бадем и зехтин за ексфолиране. Тези съставки помагат за баланса на себум в кожата, добавяйки мекота и гладък вид. Ако имате суха кожа, трябва да ги използвате един до два пъти седмично.

Хидратиращ глицерин

Ако имате комбинирана кожа и Т-зоната ви се омазнява бързо, а границите на лицето ви са сухи, вашият успех се крие в хидратиращия глицерин. Той ще запази хидратацията в кожата без да има мазен ефект върху проблемните зони. Ексфолирането с глицерин и хиалуронова киселина, като комбинация, е подгодяща за всеки тип кожа, особено ако се използва два пъти седмично.

Ягоди и боровинки

Ексфолианти за лице и тяло с ягоди и боровинки са богати на антиоксиданти, витамини и жизненоважни за кожата минерали. Тази комбинация едновременно почиства и хидратира кожата. Препоръчва се отново ползване до два пъти седмично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари