IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сме красиви в горещините?

24 август 2015 05 00

Съвети за високи температури

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Как да не обичаш лятото? Слънчевите лъчи галят телата, придавайки им екзотичен тен, косите са постоянно перфектно небрежни, а работните ангажименти са много, много далеч.

Повишава се настроението ни за забавления и безкрайни летни дни, придружени само и единствено от бяла риза и плетена плажна чанта.

Успоредно с това обаче, температурите скачат за отрицателно време и преди да сме се наспали, вече ни е топло.

За да не страда кожата ни от това, представяме няколко лесни начина, с които да бъдем красиви и през останалата част от лятото.

Дори и ваканцията ви вече да е свършила.

1. Използвайте сух шампоан вечер

Сухият шампоан може да е жизнено важен спасител по всяко време на годината, но го оценяваме истинско в момента, който се окажем в летните месеци. Ако няма да имате време да измиете косата си на сутринта, поставете малко количество сух шампоан преди да си легнете. Продуктът има още по-добър ефект ако го оставите да престои за повече време, тъй като така абсорбира много повече мазнина и пот.

2. Спрете падането на цвета от косата с оцет

Всеки цвят на косата, който не е естествен, може да бъде съсипан от солта в морето и силните слънчеви лъчи. Можете да защитите косъма с оцет, разреден на половина с вода. Впръскайте по дължината на цялата коса и ще задържите боята много по-дълго.

3. Инвестирайте във водоустойчива козметика

Независимо дали планирате да се гмурнете в морските вълни, възможността да се разтече спиралата ви е много голяма дори и само защото сте се изпотили. Водоустойчивите продукти са малко по-скъпи, но това е единственото решение, ако искате да използвате грим на плажа.

4. Съхранявайте лака за нокти в хладилника

Когато лакът за нокти се нагрее, той сменя консистенцията си и е възможно да се образуват балончета, които да съсипят маникюра ви. За да не съсипете любимия си цвят, най-добре го съхранявайте в хладилника от време навреме.

5. Укротете стърчащи косъмчета с кокосово масло

Заради влажността по морските курорти, стърчащите косъмчета мигновено се увеличават значително. Смесете равни части кокосово масло и масло от авокадо в бутилка със спрей. Впръскайте малко количество в косата и отново ще се радвате на гладка и прибрана прическа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари